Легандарният създател на комикси за Marvel - Стан Лий се

...
Легандарният създател на комикси за Marvel - Стан Лий се
Коментари Харесай

Таткото на Х-Мен спря дело за $1 милиард

Легандарният основател на комикси за Marvel - Стан Лий се отхвърли от правосъдното дело за 1 милиард $, което през месец май заведе против учредената от него компания Pow! Entertainment, съобщи AFP.

Той я обвиняваше, че се пробвала да го измами, възползвайки се от напредналата му възраст.

"Тази спекулация бе смущаваща за всички, в това число за самия мен и почитателите - съобщи 95-годишният създател на империята Marvel, която бе купена от Disney през 2009 година - Щастлив съм, че загърбвам правосъдното дело и се залавям още веднъж за работа дружно с другари и сътрудници от Pow! Entertainment, с цел да стартирам нови персонажи и фантастични истории. "

Лий оспорваше изискванията, при които предходната година e подписал продажбата на Pow! Entertainment на китайски холдинг.

Той твърдеше, че ръководителите на Pow! Entertainment не го уведомили за детайлностите, свързани с продажбата. Той не знаел, че китайският покупател Camsing International ще има изключителното право да употребява името и лика му.



Ръководителите на Pow! Entertainment се били възползвали, че Лий бил смутен след гибелта на брачната половинка си, когато подписал контракта, и че страда от недъгавост на макулата - обвързвано с напредналата възраст увреждане на зрението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР