Легалната канабис индустрия реализира милиарди долари от продажби и стотици

...
Легалната канабис индустрия реализира милиарди долари от продажби и стотици
Коментари Харесай

Какви са заплатите в легалната канабис индустрия?

Легалната канабис промишленост осъществя милиарди долари от продажби и стотици милиони данъчни доходи за страните. Печелившият бизнес се оказва и много рентабилен за заетите в него.

Заплатите на чиновниците в този бранш се оказват колкото или по-високи от тези в всеобщите промишлености. Това излиза наяве от проучване на Marijuana Business Magazine, представено от Fortune.

Проучването е разгледало редица длъжности и годишните хонорари за тях в канабис промишлеността. То е открило, че заплатите са нарастнали с повече от 16% в интервала сред август 2017 година и август 2018 година. Шестцифрените хонорари се срещат все по-често в бизнеса с марихуана.

Това е примамливо за високо квалифицираните фрагменти, които отивайки в бранша от своя страна ще не престават да въздействат върху заплащането и то ще се покачва. Наемането на нови чиновници предходната година е достигнало до 76 %.
 Банкерите се навъртат към растящия европейски пазар на канабис
Банкерите се навъртат към растящия европейски пазар на канабис

А фирмите в Европа стартират да се нареждат, с цел да се възползват от интереса на вложителите към канабиса

Кой какво печели в бизнеса с марихуана?

До огромна степен възнаграждението зависи и от заеманата позиция и отговорностите към нея.

Главните изпълнителни шефове

Средната заплата на основен изпълнителен шеф в петте най-големи компании в канабис промишлеността е $528 090, като най-ниското заплащане е $285 113, а най-високото е $1,5 милиарда. С такова може да се похвали Адам Биерман от компанията MadMen. За съпоставяне изпълнителните шефове от другите браншове получават $196 050 на национално равнище.

Мениджърите на търговски обекти

Управлението на магазин за марихуана, без значение дали медицински или развлекателен, изисква доста положително познаване на локалните закони. Един управител на подобен обект взима приблизително $68 333, което е с 11 000 $ повече от шеф на хранителен магазин. Мериленд и Масачузетс са щатите с най-високо възнаграждение в канабис промишлеността.

Специалисти, които подготвят хранителни артикули с марихуана

Те са първите чиновници в бизнеса, които наподобяват ощетени спрямо останалите еквивалентни позиции. Един готвач, който подготвя ястия със наличие на канабис получава $46 640, което с 3000 $ по-малко от шефовете или основните готвачи в хранителната промишленост.
 Може ли да се отглежда легално канабис в България?
Може ли да се отглежда легално канабис в България?

Говорят специалистите

Консултантите

Служителят в магазин оказва помощ на клиентите да открият верния артикул, дава отговор на въпроси и дава рекомендации. Консултантите получават приблизително $32 240 - с 5980 $ повече от барман и с 4780 $ повече от търговец на дребно. Най-високото заплащане за тази позиция се дава в щатите Калифорния, Колорадо, Илинойс, Мериленд и Масачузетс.

Охранителите

Хората, които се грижат за сигурността в канабис промишлеността получават приблизително към 34 320 $.

Работниците, които се грижат за растенията

Подрязването е доста значима стъпка при развъждането на марихуана. Това не е лесна работа, само че не изисква и специфични умения. Човекът, който подрязва растенията взима $29 000. Най-високоплатените места за тази позиция са в Колорадо, Калифорния и Вашингтон.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР