Лефортовският съд в Москва постанови задочен арест за българския журналист

...
Лефортовският съд в Москва постанови задочен арест за българския журналист
Коментари Харесай

Руски съд арестува задочно Христо Грозев

Лефортовският съд в Москва постанови неприсъствен арест за българския публицист от уеб страницата " Белингкат " Христо Грозев по дело за нелегално секване на границата на Русия. Това оповестиха през днешния ден пред ТАСС източници от съда.

" Съдът постановява във връзка с Грозев мярка за неотклонение арест за период от два месеца, който стартира да тече от момента на екстрадицията му в Русия, а точно от момента на пресичането на държавната границата на Руската федерация и предаването му на конвойната работа на Федералната работа за осъществяване на наказванията на Русия или от момента на задържането му на територията на страната ", сподели представителка на съда.

Грозев е обвинен по т. 1 член 322 от наказателния кодекс на Русия - нелегално секване на границата на Руската федерация, съобщи Българска телеграфна агенция. Максималното наказване за това закононарушение е до две години отнемане от независимост.

По-рано през днешния ден и съветските следствени органи желаеха от Лефортовския съд в Москва да наложи неприсъствен арест на българския публицист от уеб страницата " Белингкат " Христо Грозев по дело за нелегално секване на границата на Русия, съобщи ТАСС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР