Ледоразбивачи тръгнаха по река Чикаго. Железопътните релси са в пламъци,

...
Ледоразбивачи тръгнаха по река Чикаго. Железопътните релси са в пламъци,
Коментари Харесай

Ледоразбивачи тръгнаха по река Чикаго

Ледоразбивачи потеглиха по река Чикаго. Железопътните релси са в пламъци, с цел да се избегне замръзването им. Не работят доста компании. Училища и държавни институции също затвориха. Заведения стопираха работа, а пицариите прекратиха доставките по домовете.

 © Българска телеграфна агенция
Средният Запад на Съединените щати продължава да е в плен на арктическия мраз. Температурите не стопират да падат. На най-студените места градусите доближиха до минус 50. Мразовитото време към този момент взе 12 жертви.
 © Българска телеграфна агенция
През последните часове в Чикаго е по-студено, в сравнение с в някои елементи на Арктика. Термометрите там регистрираха минус 29 градуса, само че поради мразовития вятър, студът се усеща като минус 50. Градските управляващи приканиха да се заобикаля излизането на открито.

Появиха се известия за въоръжени грабежи в Чикаго. Хора с дебели палта били разсъбличани на улицата, а топлите им облекла - отмъквани.

 © Българска телеграфна агенция
" Полярната буря " засегна към 250 милиона души. Около 90 милиона са в региони с температури под минус 17 градуса. Заради студа пощенската работа на Съединените щати взе тежкото решение да спре доставките до 10 щата. В някои региони е оповестено изключително състояние.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР