Леденостудените стъпала - често срещано оплакване, което много хора изпитват,

...
Леденостудените стъпала - често срещано оплакване, което много хора изпитват,
Коментари Харесай

Има ли начин да се справим с леденостудените крака?

Леденостудените стъпала - постоянно срещано недоволство, което доста хора изпитват, може да бъде както дискомфортно, по този начин и тревожно. Въпреки че чувството за студени крайници може да е резултат от разнообразни фактори, разбирането на аргументите и изследването на евентуалните решения може да помогне за облекчение на този проблем.

Една от главните аргументи за леденостудени крайници е неприятното кръвообращение. Намаленият приток на кръв към крайниците, в това число към стъпалата, може да докара до намаление на температурата. Състояния като периферна артериална болест (ПАБ) или болест на Рейно могат да допринесат за незадоволително кръвоснабдяване на стъпалата, което води до непрекъснато чувство за мраз.

Фактори, свързани с метода на живот, като дълготрайно седене или стоене, липса на физическа интензивност и тютюнопушене, също могат да допринесат за неприятно кръвообращение. Друга постоянно срещана причина за студени крайници е увреждането на нервите, постоянно обвързвано със болести като диабет.

Периферната невропатия, затруднение на диабета, може да повреди нервите, виновни за регулирането на температурата на стъпалата. В резултат на това хората с диабет могат да изпитват студени крайници даже в топла среда.

В допълнение към медицинските положения, факторите на околната среда могат да играят роля в причиняването на студени крайници. Излагането на ниски температури, изключително без подобаваща отбрана, може да докара до бърза загуба на телесна топлота.

Мокрите или влажни условия могат да изострят казуса, защото влагата води топлината от тялото по-ефективно, в сравнение с сухите условия. За справяне с казуса с леденостудените крайници могат да се търсят разнообразни решения. Подобряването на кръвообращението е главен приоритет за доста хора, които изпитват този проблем.

Редовните физически извършения, изключително дейностите, които предизвикват здравето на сърдечносъдовата система, могат да подобрят притока на кръв към крайниците. Освен това избягването на продължителни интервали на седене или стоене и полагането на съзнателни старания за придвижване и разпъване през целия ден могат да допринесат за по-добро кръвообращение.

За хората с медицински положения, които способстват за студени крайници, от значително значение е да се оправят с главния здравословен проблем. Диабетиците би трябвало да се съсредоточат върху поддържането на постоянни равнища на кръвната захар, с цел да сведат до най-малко въздействието на периферната невропатия.

Търсенето на лекарски съвет и спазването на предписаното лекуване за положения като ПАД или болест на Рейно е от решаващо значение за премахване на главната причина за студените крайници. В по-студена среда носенето на подобаващи обувки и наслояването на чорапи може да помогне за уединяване на краката и попречване на загубата на топлота. Инвестирането в термо или влагозадържащи чорапи също може да бъде от изгода.

Освен това практикуването на добра хигиена на краката и поддържането им сухи може да понижи риска от проблеми, свързани със студа. Леденостудените крайници могат да бъдат породени от разнообразни фактори, в това число неприятно кръвообращение, увреждане на нервите и условия на околната среда. Като схванат главните аргументи, хората могат да приложат целенасочени решения за облекчение на дискомфорта, обвързван със студените крайници.

Независимо дали става въпрос за смяна на метода на живот, здравно лекуване или корекции в околната среда, отстраняването на първопричината е от значително значение за реализиране на дълготрайно облекчение. Ако казусът продължава или е съпроводен от други тревожни признаци, целесъобразно е да се консултирате със здравен експерт, с цел да се обезпечи вярна диагноза и уместно лекуване, поучават от actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР