Леденият хотел отвори врати за тазгодишния си сезон и кристалните

...
Леденият хотел отвори врати за тазгодишния си сезон и кристалните
Коментари Харесай

Леденият хотел в Швеция отвори врати за новия сезон

Леденият хотел отвори порти за тазгодишния си сезон и кристалните му стаи са по красиви от всеки път.

Всяка година шведската атракция обновява и трансформира своя дизайн, като се старае да изненада гостите си и да им покаже нещо ново. Без да изневери на своята политика и тази година хотелът има 15 нови жилището, които са дело на 34-ма художници и дизайнери от 13 разнообразни страни.

От 2016 година насам има стаи, които целогодишно могат да посрещат посетители, с помощта на охлаждаща технология, захранвана със слънчева сила.

Но с течение на 30-е години, откогато хотелът съществува, той стана временен. Всяка година, когато остарелият лед стартира да се топи, стартират нови оферти за създаване на ледени форми от най-хубавите специалисти. Те изпращат свои оферти за възобновяване на топящия се лед, а спечелилите отиват до Швеция, с цел да осъществят плановете си.

Природно тематичен дизайн

Много от новите жилища тази година са въодушевени напълно от природата, което е разумно защото целият хотел е от естествени материали. Ледът, който се употребява за него е от река Торн, най-северната и огромна река в Швеция.

Сред тазгодишните изобретения е апартаментът " The Living Ocean Suite ", зад който стоят Джонатън Грийн и щерка му Марни от Англия. Това е подводен парадайс, цялостен с корали и риби. Дизайнът му е въодушевен от непрекъснатите климатични промени и риболовът, които оказват съществено отрицателно въздействие върху океаните.

Другите тематики са малко по-митични. Екип от Швеция, Испания и Словакия проектира апартамент " Рай ", представляващ вълшебен ледников портал, на който участват внушителните същества.

Искрящият лед в хотела е осветлен от особено планиран светлинен дизайн. Около 70 000 посетители годишно посещават леденото кралство, където им се предлага курс по оцеляване, с цел да привикнат към ниските температури.

Освен това има топли изолирани кабини, където посетителите могат да спят. Температурата в тях несъмнено е по-близо до тази, на която те са привикнали.

Настоящият сезон продължава чак до 13-и април 2019 година. Цените стартират от $170 за двама възрастни за топла стая и стигат до $260 за ледена стая.

Следващата година Леденият хотел ще навърши 3 десетилетия, откогато приютява ексцентрични ледени творби на изкуството. Вече е стартирало кандидатстването за предложение на ледени фигури, в което ще се включат най-хубавите дизайнери.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР