Ледени януарски дни в страната. Студеното време създаде проблеми за

...
Ледени януарски дни в страната. Студеното време създаде проблеми за
Коментари Харесай

Предупреждение за силен вятър и ниски температури в следващите дни


Ледени януарски дни в страната. Студеното време сътвори проблеми за водачите тук-там, а на връх Мусала през днешния ден беше до минус 25 градуса.

В София сутринта беше минус 8 градуса. В Чепеларе, Смолян и Дупница утринните стойности паднаха до минус 11 градуса. Най- студено е в планините, където остава и много прохладно, тъй че избягвайте разходките там.

Утре заран ни чака още по-студено време, в София и в обитаемоте места в западните региони се чакат до минус 10-12 градуса. И денем се чакат негативни температури, по тази причина още веднъж са оповестени предизвестия от първа степен.

Заради ниските температури в Царево сутринта улиците бяха като ледени пързалки за колите и пешеходците. Стигна се и до случай - пожарен автомобил не съумя да спре и се блъсна в аварирал камион. За час, до момента в който бъдат опесъчени улиците, са станали към 30 случая с леки коли, възмущават се локални поданици.

„ За минути пътят се е трансформирал в ледена пързалка и внезапно е стегнало. Пожарната се отзовавала на сигнал за горяща покрив, когато автомобилът е поднесъл по заледения път и се е блъснал в аварирал камион. Няма пострадали”, съобщи за bTV началникът на пожарната в Царево гл. иснпектор Кирил Киряков.

От сряда стартира последователно покачване на температурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР