Ледени висулки увиснаха от разцъфналите клони на череши, сливи, праскови,

...
Ледени висулки увиснаха от разцъфналите клони на череши, сливи, праскови,
Коментари Харесай

Слана съсипа плодните дръвчета, ще е чудо, ако изобщо има череши

Ледени висулки увиснаха от разцъфналите клони на череши, сливи, праскови, кайсии, вишни в съвсем цялата страна, минусовите температури предизвикаха слана, която е съдбовна.
" Реколтата тази година от тези плодове или няма да я има, или ще бъде сериозно слаба ", алармира Красимир Кумчев, прочут в цялата страна агроконсултант. В по-голямата част от страната реколтата е обречена.
" Мисля си по какъв начин реагират политиците при наводнения и трусове да вземем за пример - изсипват се на място с ботуши, дъждобрани и всички останали атрибути, с което да ни покажат загрижеността си. Медиите, несъмнено, и те са там! Това, което ни се случи през вчерашния ден сутринта е по- трагично! "
Трудът на овощарите е беззащитен, излиза наяве от позицията на Красимир Кумчев. Те не могат да застраховат градините си от вреди, настъпили от събития преди 20 април - това е изискването на застрахователите и то не се трансформира макар неведнъж поставяните претенции. Застраховки на овощни градини могат да се подписват единствено след този период, а в действителност сланите падат преди него.
И по този начин - тази година ще купуваме доста скъпи череши, праскови, кайсии и вишни, в случай че въобще ги има. А овощарите ще пресмятат вредите си и ще размислят дали не е извънредно време да се откажат. Това е ситуацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР