Ледената хватка на зимата в Европа през почивните дни предизвика

...
Ледената хватка на зимата в Европа през почивните дни предизвика
Коментари Харесай

Ледената хватка на зимата в Европа: Отменени полети в Германия и Швейцария, лавини в Австрия и хиляди без ток в Чехия

Ледената хватка на зимата в Европа през почивните дни провокира транспортен безпорядък в Южна Германия, елементи от Австрия и Швейцария, написа Daily Mail

След като в началото разгласи прекъсване на въздушния трафик до обяд в събота, летището в Мюнхен по-късно разгласи, че полетите ще бъдат анулирани до 06:00 часа сутринта локално време (05:00 часа българско време) в неделя, 03 декември.

Други летища в района, в това число в швейцарската финансова столица Цюрих, също оповестиха закъснения или анулирани полети, свързани с времето. В Австрия и Швейцария новият снеговалеж накара управляващите да сигнализират за заплаха от лавини. Провинциите Тирол и Форарлберг в западна Австрия покачиха предизвестията си за лавини до второто най-високо равнище, откакто в районът падна до 50 сантиметра сняг през нощта.

Австрийската железопътна компания ÖBB заяви в събота следобяд, че разнообразни сектори от нейните направления в страната са затворени заради бурята.

В Чешката република главната автомагистрала и някои други пътища са блокирани с часове, влаковете и публичният превоз се сблъскаха със закъснения и анулира направления, а над 15 000 семейства са без ток.

Ключовата автомагистрала D1, която свързва столицата Прага с втория по величина град Бърно, беше в застой с часове след злополука, която провокира 20-километрова колона от камиони. Задръстванията се образуваха и на други елементи на автомагистралата, както и на D5, която свързва Прага с Германия.

Редица високоскоростни и районни влакове трябваше да спрат в южната част на страната, защото трансграничните влакове от прилежащи Австрия и Германия са спрени  и се очакваше някои пътища да останат затворени за деня.

Обединеното кралство  е обхванато от температури много под нулата, като футболни мачове и конни надбягвания са анулирани.

Метеорологичната работа във Англия разшири метеорологичното предизвестие за сняг и лед в Къмбрия, северен Ланкашър и шотландското крайбрежие на юг от Дъмфрис.

Метеорологичната работа в Обединеното кралство предизвести, че са вероятни от 1 до 3 см сняг на ниски равнища и 2 до 5 см на по-високи места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР