Ледена дистанция от президента Румен Радев показа Пирогов. Изпълнителният директор

...
Ледена дистанция от президента Румен Радев показа Пирогов. Изпълнителният директор
Коментари Харесай

Пирогов на ледена дистанция от Радев

Ледена отдалеченост от президента Румен Радев сподели „ Пирогов ”. Изпълнителният шеф проф. Асен Балтов съобщи, че незабавния център е бил общителен хазаин на президента, изслушал го е, няма да разяснява думите му пред медиите, само че „ не застава зад никакви политически изяви - десни, леви или бъдещи партийни планове ”. „ Пирогов ” получава  финансовата си помощ от Министерски съвет. Днес всеки един от медиците на първа линия получи обещаните 1000 лв., акцентира проф. Балтов като направи ясно разграничаване кой се грижи да лечебните заведения у нас.

ВИЖ ОЩЕ:Радев си изпусна нервите

Като шеф на “Пирогов ”, а и всички лекари от незабавната болница сме уверени, че ограниченията на държавното управление и на Националния действен щаб са само верните за България. Не тъй като тук е някакъв почитател клуб на Бойко Борисов или военачалник Мутафчийски, а тъй като най-добре от “Пирогов ” се вижда резултатът от тези ограничения - без изострен пик на инфектирани, без да губим сериозен брой българи в тежката война с пандемията, сподели още проф. Асен Балтов.

ВИЖ ОЩЕ:Дончев затапи Радев по Гьоте

Днес президентът Румен Радев си изпусна нервите в „ Пирогов ”. В устрема си непрестанно да нападна кабинета този път той мина границата на положителния звук и съобщи във връзка с премиера Бойко Борисов: „ Няма нищо по-страшно от дейната нелепост ”. „ Премиерът би трябвало да се запознае със законите. Президентът не може да наложи несъгласие на решение на Народното събрание. От други мнения по-добре да се въздържа. Гьоте го е споделил най-добре: „ Няма нищо по-страшно от дейната нелепост “, съобщи пред публицисти Радев.

Няколко часа по-късно вицепремиерът Томислав Дончев му отговори – още веднъж с откъс от Гьоте. „ Ще изтъквам Гьоте и ще кажа, че когато двама се карат, отговорен е по-умният ”, затапи го Дончев. И заключи: „ Разделяй и владей е умно предписание, само че обединявай и изпълнявай ”.

Ето цялостния текст на позицията на шефа на „ Пирогов ” проф. Асен Балтов:

Проф. Асен Балтов, Изпълнителен шеф на " Пирогов "

Днес всеки един от медиците на първа линия получи обещаните 1000 лв.. Даренията са извънредно значими, само че решаваща е финансовата помощ, която болничното заведение ни получава от Министерски съвет. Като шеф на “Пирогов ”, а и всички лекари от незабавната болница сме уверени, че ограниченията на държавното управление и на Националния действен щаб са само верните за България. Не тъй като тук е някакъв почитател клуб на Бойко Борисов или военачалник Мутафчийски, а тъй като най-добре от “Пирогов ” се вижда резултатът от тези ограничения - без изострен пик на инфектирани, без да губим сериозен брой българи в тежката война с пандемията.

Румен Радев пожела да поздрави екипа за 7 април - интернационалният ден на здравния служащ.

Приехме гостуването на президента и като общителни домакини изслушахме, само че не си позволихме да разясняваме неговото изказване пред публицистите. Винаги сме показали обаче ясна позиция - “Пирогов ” не застава зад никакви политически изяви - десни, леви или бъдещи партийни планове.

Днес всички медицински фрагменти на първа линия в “Пирогов ” получиха обещаните 1000 лв. над заплатите. И те не идват от Асен Балтов, а идват от държавното управление и от хората, които правят оценка действително какво се случва във всяка една българска болница през тези дни. Всяко подаяние - материално и финансово, е скъпо. Парите отиват за инсталация, маски, дрехи и дезинфектанти. Най-важно обаче е финансирането, което “Пирогов ” получава от страната и което оказва помощ да променим напълно визията и медицинските благоприятни условия на незабавните здравни грижи.

Повтарям - в “Пирогов ” имаме вяра, вярвайте и вие в ограниченията на държавното управление и щаба. Спазвайте ги, с цел да се преборим с пандемията. Само общественото разграничаване и карантината помогнаха на България да не изпадне в ситуацията на други страни в Европа с хиляди жертви на короновирусната зараза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР