Лед скова езерото в парк Бачиново над Благоевград, консенсус цари

...
Лед скова езерото в парк Бачиново над Благоевград, консенсус цари
Коментари Харесай

Лед скова езерото над Благоевград

Лед скова езерото в парк Бачиново над Благоевград, консенсус царува измежду жителите му-лебеди и патици, някъде се бяха изгубили кресливите гъски, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.
Вследствие на студа, обхванал страната от над две седмици, 80 на 100 от площта на езерото е замръзнала.

Източната част на езерото - там, където се цялостни от река Бистрица, към момента не е замръзнала. Това е ВИП-зоната в езерото, поради вливащата се от тръбата чиста вода. И напълно естествено е тази зона да бъде населявана от обитателите-„ аристократи”, каквито без подозрение са белите лебеди. Двойката е там, плува напред обратно, следват гмуркания в търсене на храна, след което излизат да се разходят по леда.
Тази двойка е бездетна, за разлика от черната, която предишното лято се снабди с две дребни. Едното умря скоро, второто оцеля, порасна, и към този момент не се разграничава от родителите си.

Макар и с малко, триото плуват надалеч от VIP-зоната, сред нея и тях върху леда са се събрали вкупом патиците. Тях ги е обхванал нещо като мързел, настръхнали от студа, едвам мърдат. По-късно след „ утринната гимнастика” и разчистване на перата, се раздрусват и престрашавайки се, стартират да порят незамръзналия ръкав.
Черните лебеди минават през плуващите патици, доближават бялата двойка, само че знаейки местото си, още веднъж се връщат. Докато бялата двойка се държи царствено, както във водата, по този начин и върху леда.
Само от кресливите гъски тази заран нямаше диря, може би спяха на топло в скованата от всякъде с лед къщурка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР