Лечева дава всички договори на Радостин Василев на прокуратурата, извършвал

...
Лечева дава всички договори на Радостин Василев на прокуратурата, извършвал
Коментари Харесай

Кралев: Пораженията, нанесени от Радостин Василев върху българския спорт, са огромни

„ Лечева дава всички контракти на Радостин Василев на прокуратурата, правил е противозаконни и аморални дейности! Пораженията, нанесени от жителя Радостин Василев върху българския спорт, са големи. Постепенно обаче нормалността стартира да се завръща и на неговите безобразия стартира да се поставя край “.

Това написа в профила си във Facebook някогашният състезателен министър и кандидат-депутат от ГЕРБ Красен Кралев. Той разяснява новината, че институциите ще се занимават с нередности в ММС, осъществени по времето на Четворната коалиция.

„ Всички контракти от последните дни на предходното ръководство на спортното министерство, свързани с финансови разноски, ще бъдат дадени на прокуратурата “, разгласи в сряда по Българска национална телевизия Лечева. Тя даде за образец с контракт за скъпия програмен продукт на Националната спортна база и контракта за 1 млн. лв. на Спортния тотализатор.

„ Това, което през последните дни и седмици се пробват да наложат, че Националната спортна база надали не работи на бележник и че няма дигитализиране на всички процеси, това е меко казано е неистина. Това беше един извънредно скъпо струващ софтуерен артикул. Абсолютно непотребен за размерите, потенциала и капацитета на сдруженията. Аз тука мога да кажа, че самият факт, че притежателят на компанията изиска да бъде разтрогнат този контракт демонстрира за метода, по който е бил извършена цялата процедура, за цената на продукта “, съобщи тя.

Лечева посочи, че във връзка с разноските в последните дни преди да предадат властта, предходното ръководство в Спортния тотализатор и всички контракти, написани в Националната спортна база, всичко това ще бъде предоставено на прокуратурата.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР