Лечението с етерични масла и парфюми е сред най-ефективните при

...
Лечението с етерични масла и парфюми е сред най-ефективните при
Коментари Харесай

Руски опит: За да си върнете обонянието и да чувствате миризма след КОВИД - ароматерапия

Лечението с етерични масла и парфюми е измежду най-ефективните при възобновяване на обонянието след заразяване с ковид, съобщи Татяна Руженцова, заместник-директор по клиничната работа в Московския проучвателен институт по епидемиология и микробиология, написа БГНЕС.

" От началото на пандемията учените са изследвали резултата на разнообразни медикаменти за възобновяване на обонянието. Нито един от тях не е посочило безспорни доказателства за успеваемостта си. Най-ефективни бяха упражненията с разнообразни етерични масла, парфюми и артикули с присъщи аромати, които могат да се употребяват за възобновяване ", сподели тя.
 Витамин А в помощ на обонянието след COVID-19 Витамин А в помощ на обонянието след COVID-19
Капки витамин А могат да оказват помощ за възобновяване на обонянието на преболедували COVID-19, оповестява вестник " Дейли мейл ", представен от...

Руженцова означи, че съществуването на този признак би трябвало да бъде обявено незабавно на лекуващия доктор. Според нея, дълготрайната загуба на подушване може да бъде една от деянията на вирусно или имунно увреждане на нервната система .

" Въз основа на прегледа и оценката на признаците лекарят ще дефинира нуждата от спомагателни проучвания и терапия. Заслужава да се означи обаче, че при някои пациенти, заради самостоятелните особености, възобновяване трае дълго - до шест месеца ”, отбелязва лекарят.

Руженцова акцентира, че имунизираните против ковид и получили навременно лекуване при положение на заболяване възвръщат доста бързо обонянието си или изобщо не го губят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР