Лечението на Covid-19 с Ремдесивир няма съществен ефект върху шансовете

...
Лечението на Covid-19 с Ремдесивир няма съществен ефект върху шансовете
Коментари Харесай

Според СЗО Ремдесивир не намалява смъртността от Covid-19

Лечението на Covid-19 с Ремдесивир няма значителен резултат върху възможностите за оцеляване на пациентите, откри клинично изпитване на Световната здравна организация, което попарва очакванията за откриването на съществуващи медикаменти, които са ефикасни против новия ковид, оповестява " Файненшъл таймс ". Оповестените от СЗО резултати не са оповестени още в рецензирано здравно списание и бяха оспорени от производителя на медикамента " Гилиад ".

Проучването на СЗО " Солидарност “ изследва резултатите на Ремдесивир и три други евентуални лечения при 11 266 приети в болница пациенти. Освен Ремдесивир, който първо беше създаден като лекарство против ебола, в изследването на СЗО са изследвани и препарата против малария Хидроксихлороквин, Интерферон и комбинацията, употребена при пациенти с ХИВ - Лопинавир и Ритонавир.

Заключението е, че нито едно от лекуванията не повлиява доста смъртността и не понижава нуждата от слагането на пациентите на вентилация.

" Тези режими с Ремдесивир, Хидроксихлороквин, Лопинавир и Интерферон наподобява имат дребен резултат върху смъртността на пациентите в лечебните заведения “, демонстрира изследването.

Четирите медикаменти са тествани върху 11 266 възрастни пациенти в 500 лечебни заведения в над 30 страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР