Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на

...
Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на
Коментари Харесай

Преустановяват се планови операции в области с над 120 заболели от COVID-19 на 100 хил. души

Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хиляди население преустановяват плановия банкет и плановата оперативна активност. Това се споделя в заповед на министъра на опазването на здравето от през днешния ден. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият COVID-19 структури с най-малко 10% от общия брой кревати, с които разполагат.

Преустановява се и плановата оперативна активност в лечебните заведения в областите със заболеваемост от 60 до 119 души на 100 хиляди население. В тези лечебни заведения са задължени да разкрият COVID-19 структури с най-малко 5% от общия брой кревати, с които разполагат.

Изключение за планов банкет и планова оперативна активност не се отнася за осъществяването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и кафези, диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите по асистирана репродукция и ражданията.

Със заповедта здравният министър Костадин Ангелов припомня, че регионалните шефове и органите за локално самоуправление основават нужната организация за надзор по спазването на противоепидемичните ограничения, както и че имат право да вкарват спомагателни ограничения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР