Лечебните заведения ще могат да събират оферти за доставка на

...
Лечебните заведения ще могат да събират оферти за доставка на
Коментари Харесай

Болниците ще могат да събират оферти за лекарства с постоянна покана на сайтовете си

Лечебните заведения ще могат да събират предложения за доставка на медикаменти за лекуване на съответен пациент с неразрешени за приложимост в България лекарства посредством договаряния и самостоятелни предложения към търговци на едро, както и посредством покана на интернет страницата на лечебното заведение, която може да бъде с непрекъснат темперамент.

Това планува изменение в Наредба 10 от 2011 година на Министерство на здравеопазването, оповестено за публично разискване. От претекстовете към плана излиза наяве, че с смяната се цели прецизиране на наредбата и привеждането й в цялостно сходство с наредбите от Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина.

С плана се планува при избора на търговец на едро с лекарства, с изключение на предлагана цена, комисията от болничното заведение, която преглежда случая, да може да разисква и преценява и други аспекти на офертите, свързани с организацията на доставката или качеството, сигурността и/или ефикасността на лекарството. Тези правила ще се ползват и в случаите, когато липсва настоящо рамково съглашение на Министерство на здравеопазването за медикаменти от Позитивния лекарствен лист (ПЛС). При съществуване на настоящо рамково съглашение лечебните заведения ще се доставят с лекарства от ПЛС по реда на рамковото съглашение или по по-ниската цена всред цената, реализирана при изискванията и реда на рамковото съглашение и цената, реализирана от съответната болница по социална поръчка.

Проектът е препоръчан за разискване в скъсен период от 14 дни.

Пълния текст на плана на Наредбата може да видите  а претекстовете към него – 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР