Лечебните свойства на карамфила са широко използвани в китайската медицина.

...
Лечебните свойства на карамфила са широко използвани в китайската медицина.
Коментари Харесай

Сушеният карамфил лекува редица заболявания

Лечебните свойства на карамфила са необятно употребявани в китайската медицина. Тази ароматна фалшификация може да излекува доста болести, с помощта на неповторимия си състав. В карамфила се съдържат провитамин А (бета-каротин), витамини от Б група, витамини С, Е, омега-3 мастни киселини, етерични масла, както и разнообразни минерали.

Съставът на подправката е в действителност впечатляващ! Благодарение на препоръките на лекар-натуропат съумях да се отърва от хронична ангина: Препоръча ми всеки ден да сдъвквам сушен карамфил. Чудото се случи: ужасният фарингит, с който към този момент бях привикнала изчезна!

Сушеният карамфил има доста други супер качества. След като научите за всички, сигурно ще си купите няколко пакетчета от тази изненадващо евтина фалшификация! Неговата цена е смешна спрямо доста медикаменти.

Как да употребявате карамфила?

1. За филтриране от паразити
Да се отървете от глистите е елементарно. Просто би трябвало да дъвчете няколко пъпки сушен карамфил 30 минути преди ястие, 2 пъти дневно. Това е мощна превантивна мярка, в случай че нямате глисти. Ако към този момент имате, тялото ще бъде изцяло изчистено от паразити след няколко дни.

20% от една пъпка карамфил се състоят от етерично масло, което съдържа ароматни субстанции: евгенол, кариофилен и иланг. Също по този начин в карамфила има голямо количество танини.

С този кондензиран състав, се опасяват освен глистите, само че и други патогени, като да вземем за пример Staphylococcus Aureus, дифтерийния микроб и даже туберколозния.

2. За лекуване на устната празнина
Можете умерено да замените дъвката със сушени пъпки карамфил! Ако придобиете навика да дъвчете подправката всеки ден, можете да забравите за стоматит, пародонтоза и инфектиране на венците.

Етеричните масла, които се намират в карамфила, ще отстранен неприятния мирис и ще му попречат да се появи още веднъж. Това е естествено лекарство, което е доста по-ефективно от елементарната вода за уста! А цената му е стотинки.

Ако забележите първите признаци на възпалено гърло или болки в гърлото, дъвчете няколко дребни пъпки. Гърлото незабавно ще спре да ви боли, заболяването ще бъде спряна! Метод, който оказва помощ когато и да е.

3. За възстановяване на храносмилането
Карамфилът оказва помощ за възстановяване на храносмилателния развой и функционалността на храносмилателния тракт. За това би трябвало да дъвчете 2 пъпки карамфил с 1 чаена лъжичка мед 15 минути преди хранене.
Бъдете деликатни, има противопоказания! При язва на стомаха и дванадесетопръстника, както и при високо кръвно налягане, този способ не би трябвало да се употребява. Във всички останали случаи е целесъобразен. Стимулирането на храносмилателните процеси и нормализирането на метаболизма ще помогне да отслабнете по-бързо.

Също по този начин карамфилът лекува колит, метеоризъм, оказва помощ да се справите с гастрит с понижена киселинност.

4. За попречване на рак
Евгенолът, който се намира в състава на карамфила забавя растежа на раковите кафези и предотвратява появяването на нови. Има научни проучвания по тази тематика. В фамилиите, където има неприятна приемственост и членове на фамилията, които са били заболели от рак, такава предварителна защита е доста подобаваща: подправката ще помогне за възстановяване на цялостното здраве и попречване на сериозното заболяване.

5. За да повишите налягането
Ако имате ниско кръвно налягане, пробвайте да употребявате карамфил! Само дъвчете няколко пъпки, а резултатът ще бъде по-добър от кафето. Главоболието, което съпътства ниското кръвно налягане, сънливостта и замаяността ще изчезнат.

Хората с обикновено кръвно налягане, от време на време, също могат да заменят чашата кафе с карамфил. Той освен работи ободряващо, само че и подтиква защитните сили на тялото!

Полезните свойства на карамфила са впечатляващи! Майка ми изпита още едно изумително свойство на сушените пъпки карамфил – успокояващо. Тя към този момент не страда от бодърствуване. Работата е там, че ароматната фалшификация съдържа комплекс от витамини от група Б, които са по този начин нужни за естественото действие на нервната система.

За да определите качеството на карамфила, хвърлете го във вода със мощ. Сухата пъпка ще потъне или ще плава отвесно, съцветието нагоре.

Ако пъпката плава хоризонтално, тя към този момент не съдържа лечебни свойства, за жалост. Това е знак, че етеричните масла изцяло са се изпарили.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР