Лече успя да се справи с амбициозния Лацио и надделя

...
Лече успя да се справи с амбициозния Лацио и надделя
Коментари Харесай

Лече осъществи пълен обрат срещу Лацио

Лече съумя да се оправи с амбициозния Лацио и надви с 2:1 в семейството си на “орлите ” в мач от 16-ия кръг на Серия А. Това бе трета поредна победа за възпитаниците на Марко Барони, които нанесоха пък втора поредна загуба на своите посетители, които се сгромолясаха против Ювентус преди паузата поради Световното състезание в Катар.

Лацио взе ранна преднина с помощта на своя голмайстор Чиро Имобиле, който ги изведе напред още в 14-ата минута, само че футболистите на Лече излязоха изцяло преобразени през втората част и реализираха цялостен поврат посредством попаденията на Габриел Стрефеца (57’) и Лоренцо Коломбо (72’).

Играчите на Маурицио Сари започнаха по-активно дуела и можеха да поведат още в 6-ата минута, когато Николо Казале засече центриране, само че ударът му мина над горната греда.

“Орлите ” съумяха да излязат напред в резултата още в 14-ата минута, когато Чиро Имобиле бе открит чудесно зад тила на бранителите на домакините и с едно допиране с десния крайник прати топката в мрежата зад Фалконе за 0:1. Имаше известни подозрения дали не е имало засада при подаването, само че от ВАР не дадоха сходен сигнал.

Няколко минути по-късно Имобиле можеше да стигне и до втори гол след центриране на Сергей Милинкович-Савич, само че топката мина над горната греда. Малко по-късно преференциално състояние пропиля и Башич.

Лече възвърне равенството в в 57-ата минута, когато високата преса на домакините даде резултат, след което състезател в жълто и алено стреля, Иван Провиден не мазета задоволително добре и Габриел Стрефеца прати топката в мрежата за 1:1.

Играчите на Марко Барони реализираха цялостен поврат в 72-ата минута, когато Федерико Ди Франческо получи чудесно по диагонал подаване в наказателното поле и без да губи време насочи топката паралелно на голлинията, където младежкият национал Лоренцо Коломбо от близко направи 2:1.

В оставащите минути до края играчите на Лацио още веднъж пробваха да застрашат вратата на Фалконе в желанието си да стигнат най-малко до равенството, само че по този начин и не съумяха да вкарат нов гол.

С тази точка Лацио е пети в подреждането на Серия с 30 точки, колкото имат и Интер, който е четвърти, и Рома (шесто място).

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР