Леброн Джеймс изнесе паметен спектакъл и запази живи надеждите на

...
Леброн Джеймс изнесе паметен спектакъл и запази живи надеждите на
Коментари Харесай

"Кливланд" оцеля у дома след чудовищен мач на Леброн Джеймс

Леброн Джеймс изнесе незабравим театър и резервира живи очакванията на " Кливланд кавалиърс " за четвърти следващ край в НБА. Изправени на ръба на елиминацията, " кавалерите " победиха " Бостън селтикс " със 109:99 вкъщи и пратиха финала в Източната конференция в решителен седми дуел.

Джеймс се оправи по впечатляващ метод с тежестта на огромните упования и поведе своя тим с 46 точки, 11 битки, девет асистенции, три откраднати топки и един чадър. Лидерът на " Кливланд " вкара пет тройки от седем опита и общо 17 от 33-те си стрелби от игра. Той изкара мача съвсем без отмора, като беше на игрището в 46 от 48-те игрови минути.

Джеймс записа седмия си мач с 40 и повече точки в тазгодишните плейофи. Той се изравни с Майкъл Джордън на второто място във безконечната ранглиста по този индикатор. Повече плейофни мачове с 40 и повече точки в границите на един сезон има само Джери Уест - 8 през 1965 година

За 22-и път Джеймс беше част от дуел, в който неговият тим е изправен пред елиминация. В тях той има приблизително по 34 точки, а това беше 13-ата му победа. Откакто с " Маями хийт " загуби борбата за купата против " Далас маверикс " през 2011 година, Джеймс има 11 победи в 14-те мача, в които тимовете му са били на ръба на елиминацията. В тези 14 срещи той има приблизително по 36.5 точки, 11.7 битки и 7.4 асистенции.

" Страхотно е да имаш късмет да изиграеш още един дуел. Както постоянно съм казвал, мач номер 7 са трите най-хубави думи в спорта. Трябва да се насладим на тази опция и да се забавляваме. На един мач сме от класиране за финалите на НБА. Какво повече може да желаеме ", съобщи Джеймс пред ESPN.



" Кливланд " оцеля в доста сложна обстановка, откакто още първоначално остана без другата си огромна звезда - Кевин Лав. В петата минута центърът на " кавалерите " и новобранецът в състава на " Бостън " Джейсън Тейтъм ударих доста тежко главите си при несъзнателен случай. Тейтъм съумя да продължи, само че Лав напусна залата със подозрения за разтърсване.

При неналичието на втория най-хубав изпълнител в тима Джеймс имаше потребност от поддръжка в офанзива и съумя да я откри в лицето на Джордж Хил, Джеф Грийн и Лари Нанс. Тримата се демонстрираха във значими моменти и имаха основна роля за триумфа.

Хил изигра най-хубавия си мач от началото на плейофите. 32-годишният гард беше прецизен при седем от 12-те си стрелби и приключи с 20 точки, три битки, три асистенции и две откраднати топки. Грийн добави 14 точки, три битки и два чадъра.

Нанс беше на игрището единствено 22 минути, само че изигра доста значима роля в последната четвърт. Тежкото крило приключи с 10 точки, седем битки, четири от които офанзивни, две откраднати топки и една асистенция.

За " Бостън " над всички беше Тери Розиър. Плеймейкърът вкара шест тройки от 10 опита и приключи с 28 точки и седем асистенции. Джейлън Браун добави 27 точки, а Джейсън Тейтъм се регистрира с 15. Ал Хорфорд и Маркъс Морис обаче бяха надалеч от равнището, от което " келтите " имаха потребност.

Мачът стартира по-добре за " Бостън ". Гостите бяха отпред в резултата през цялата първа четвърт, като я завоюваха с 25:20. Джеймс обаче пое нещата в своите ръце във втората част. Той означи 17 точки, асистира за още три коша и изведе своя тим до задатък от 11 точки на почивката - 54:43.

В третата четвърт домакините нито един път не разрешиха разликата да падне под 10 точки. Толкова беше и преднината, с която " кавалерите " влязоха в последната част. Отличната игра на Тери Розиър въпреки всичко държеше " Бостън " в мача.

Гостите няколко пъти понижиха изоставането си до седем точки. Джеймс обаче не им позволяваше да помислят за поврат и всякога, когато разликата можеше да стане притеснителна за неговия тим, не оставяше шансове за отбраната на противника.

Две минути и половина преди края " Бостън " още веднъж се приближи на седем точки от " Кливланд ". Джеймс обаче вкара две страхотни тройки в границите на 42 секунди, а минута преди края постави точка на спорта с сполучлива пукотевица от междинна отдалеченост, която подвигна разликата до 13 точки.

" Никой различен не носеше подобен товар на раменете си, играейки този мач. Начинът, по който той продължава да прави това през всичките тези година, е необикновен ", съобщи старши треньорът на " Бостън " Брад Стивънс по адрес на Джеймс.

Последният седми мач от финала в Източната конференция е в понеделник от 3.30 часа българско време в Бостън. " Селтикс " се показват впечатляващо вкъщи, като имат 10 победи в десетте си плейофни мача в зала " Ти Ди гардън ".

" Кливланд " пробва да стане първият тим в историята, съумял да обърне плейофна серия против " Бостън " след закъснение от 0:2. В досегашните 37 такива случая " келтите " непроменяемо са излизали крайни спечелили. От общо 300 серии в историята на НБА, в които тим е изгубил първите два мача от плейофна серия, се е стигало до поврат в едвам 19.
Във финала в Западната конференция първенецът " Голдън стейт уориърс " изостава с 2:3 против водача в постоянния сезон " Хюстън рокетс ". Петият мач от серията е в неделя сутринта от 4.00 часа в Оукланд. В навечерието на мача " ракетите " получиха кошмарна вест, откакто беше оповестено, че Крис Пол ще пропусне дуела.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР