Леа Тодоров - дъщерята на световноизвестния философ от български произход

...
Леа Тодоров - дъщерята на световноизвестния философ от български произход
Коментари Харесай

Леа Тодоров - дъщеря на философа Цветан Тодоров, идва у нас с нов филм

Леа Тодоров - дъщерята на световноизвестния мъдрец от български генезис Цветан Тодоров, идва в България, с цел да открие петото издание на фестивала " Срещи на младото европейско кино " с кино лентата, на който е съсценарист, " Революция в учебно заведение ". Това ще стане на 19 юни, когато Тодоров дружно с режисьора Йоанна Грудзинска ще се срещнат с публиката в кино " Одеон ", оповестиха уредниците.

Филмът, основан от архивни фрагменти, изследва различните способи на обучение, появили се в интервала сред двете международни войни. " Променете учебното заведение, с цел да измененията света ", се споделя във кино лентата на Грудзинска. Този зов е годен освен за това време, само че и през днешния ден. След края на Първата международна война педагозите в Европа показват с пръст виновника за бедствието: учебното заведение като фабрика за послушание. " Революция в учебно заведение " е историята на кадифената гражданска война, тази на образованието. Филмът е показан сполучливо на десетки фестивали, кино- и просветителни конгреси в Европа, показват уредниците.

Леа Тодоров приключва политически науки, само че професионално се насочва към словото и киното. Започва да работи като помощник на белгийския режисьор на документални и исторически филми Мария Манди. Паралелно сътрудничи като създател по разнообразни планове както за документални, по този начин и за художествени филми. Днес тя към този момент има опит като актриса, режисьор и сценарист, създател е на филмите " Спасяване на човечеството в работно време " (2012) и " Руска химера " (2014). В момента Леа Тодоров приготвя нов план към татко си и България: филм върху следите, които историята оставя като отпечатък върху самостоятелните ориси.

В рамките на фестивала " Срещи на младото европейско кино " сред 18 и 24 юни в кино " Одеон " и салона на Френския институт ще бъдат показани общо 6 документални, 12 игрални и 3 анимационни кино лентата. Програмата включва още 2 открити лекции – полемики на тематика " Използването на архивни фрагменти във филмовото творчество " и " Музика и модерно кино ". Както и предходната година, още веднъж са програмирани безвъзмездни прожекции за възпитаници и учители като част от напъните на уредниците да вкарат киното като предмет в класната стая, който да развива въображение, просвета и усет у децата от най-ранна възраст.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР