Лазерни камери на триноги могат да засичат за скорост до

...
Лазерни камери на триноги могат да засичат за скорост до
Коментари Харесай

КАТ се хвали: Новите ни камери засичат до 250 км/ч

Лазерни камери на триноги могат да засичат за скорост до 250 км/ч и са ефикасни при снимане на автомагистрали. Това заяви основен контрольор Румен Рапчев, шеф на бранш “Пътен надзор ” на проява край Благоевград.

В опит да опровергае обявата на “Труд ” под заглавие: “Новите камери на КАТ се оказаха злополука ”, от КАТ извадиха и сподели една от 28-те си камери на автомагистрала “Струма ”. Главният контрольор обаче пропусна да означи, че в материала написа за “фабричната конфигурация ”, която е за снимане до 130 км/ч. Колкото до изказванието за “невъзможност потреблението им на автомагистрали ”, то е взето от мнението на основен комисар Христо Терзийски, писано в първите дни септември.

Рапчев сподели още, че единствено на автомагистрала “Тракия ” край Пазарджик през септември са снимани 850 водачи с превишена скорост, без да посочи с коя камера. Докато в документа, направен от най-големия му директен шеф Терзийски написа, че камерите в Пазарджик и Хасково са дефектирали и “не могат да бъда приведени в режим на снимане ”.

Все отново Рапчев доблестно удостовери за посочените в обявата повреди на камерите в Благоевград, Русе, Разград и Ловеч, както и фактът, че към този момент са поправени. И означи, че като всяко техническо средство и новите камери на КАТ дават недостатъци, само че незабавно се дават на ремонт и това не ощетява водачите. Проблемите за снимането под ъгъл по отношение на пътя, или от мост през днешния ден не бяха коментирани.

Адвокат Петър Славов:


Да се изиска експертиза на устройството


При обжалване на електроните си фишове хората могат да стартират да се базират на докладните от чиновници на Министерство на вътрешните работи, които работят с тези камери, с цел да изискат от съда да назначи техническа експертиза на устройството. Това сподели пред “Труд ” юрист Петър Славов, който като народен представител в 43-то Народно събрание работи по поправките в Закона за придвижване по пътищата.

“Проблем е, че пътните служители на реда към този момент не ползват копие от фотографията от камерата към самия електронен фиш, само че в съда са длъжни да я покажат. Тогава може да се види дали номерът на автомобила е ясно четим, дали не е снимана друга кола, или има друга неточност, която да даде съображение за анулация на електронния фиш ”, добави Славов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР