Лазери, които ще бъдат поставени на стълбовете за улично осветление,

...
Лазери, които ще бъдат поставени на стълбовете за улично осветление,
Коментари Харесай

Лазери разбиват мъглата в София

Лазери, които ще бъдат сложени на стълбовете за улично осветяване, ще осветяват софийските улици при мъгла. Това планува пилотен план за демоверсия на лазери срещу мъгла на Столичната община, по който сега се работи.

Новите устройства ще оказват помощ на водачите при намалената видимост в неприятно време по този начин, че да не се стресират и да не се стига до неприятни произшествия при внезапното влизане от явен сектор в мъгла.

От общината разясниха пред "Монитор ", че вършат всичко допустимо, с цел да обезпечат по-безопасно предвижване в града, а концепцията за новия план ще бъде показана до няколко седмици. В момента столицата разполага с 330 повдигнати пешеходни пътеки, които убиват скоростта на водачите.

220 са зебрите с в допълнение осветяване. Около учебните заведения и детските градини пък има над 1000 изкуствени неравности. Междувременно кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че общината ще продължи да построява и интерактивни площадки по пътна сигурност в столичните детски градини и учебни заведения, като сега има основани 84.

"Нашата задача е да създадем средата по-безопасна, с цел да подсигуряваме живота и здравето на най-ценното, което имаме, нашите деца, както и да ги обучим и да им създадем привички за безвредно напредване в града ", съобщи Фандъкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР