Лазаров посочи, че по проекта само е започнала работа, тъй

...
Лазаров посочи, че по проекта само е започнала работа, тъй
Коментари Харесай

Служебният социален министър: Проектът, по който е внесен сигнал в прокуратурата срещу мен, е одобрен от Георги Гьоков


Лазаров уточни, че по плана единствено е почнала работа, защото той е минал и през Европейска комисия

„ Аз и екипът поздравяваме Българска социалистическа партия с нейната политиката за нулевата приемливост към корупцията. Ние желаеме да напомни, че сигналът, импортиран в прокуратурата във връзка с плана „ Развитие на обществената стопанска система ” е подобен, който е основан и утвърден от  предходното постоянно държавно управление, когато обществен министър е господин Георги Гьоков. Проектът е утвърден от Министерски съвет и Европейска комисия ”.

С тези думи служебният вицепремиер и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров отговори на социалистите, които по-рано през днешния ден в коридорите на Народно събрание обявиха, че дават Лазаров на основния прокурор. Именно Гьоков разгласи, че сигналът е поради непозволено разходване на обществен запас - в тази ситуация европейски средства по Плана за възобновяване по съставния елемент за обществено включване, по отношение на решение на служебното държавно управление от 15 декември 2022 година

Лазар Лазаров напомни, че Гьоков е имал всички принадлежности да промени плана. „ Очевидно не е реагирал. Ако Гьоков е бил срещу закупуването на парцели е могъл да предприеме и дейности за обезпечаване на общински и държавни пространства ”, каза  Лазаров. Той напомни, че срокът за реализацията на плана е бил края на 2022 година като се планува основаването на 6 районни фокус точки за стимулиране и развиване на предприятията на обществената и солидарна стопанска система.

Лазаров изясни, че той е екипът му са подхванали действия по реализация на към този момент утвърден план. 

„ С това се слага под риск второто заплащане по ПВУ. Ние неотложно стартирахме дейностите по осъществяване на към този момент утвърждения план. Ние не сме поставяли спомагателни условия. Всяко деяние по плана се съгласува с фонд в Министерството на финансите. Няма своеволно деяние от моя страна ”, увери Лазаров. Той уточни и подхванатите стъпки, посочи, че са имали 35 предложения от организации за недвижими парцели.

„ От тях 22 не отговаряха на условията на повърхност, досегаемост и други детайли. На тази база бяха оценени 13 предложения. Обърнахме се към самостоятелен оценител за пазарна оценка. Имаше компании, които не одобриха пазарната оферта, по тази причина продължихме диалога с останалите ”, изясни министърът. И увери, че процесът е изцяло транспарантен, а националният интерес е обезпечен.

Той уточни, че от плана са спестени 2 милиона 250 хиляди лв., а са употребени малко над 3 милиона за покупката на парцели.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР