Лазаров: Мачът с Вердаско е незабравимо изживяване"Страхотно е, просто да

...
Лазаров: Мачът с Вердаско е незабравимо изживяване"Страхотно е, просто да
Коментари Харесай

Лазаров: Мачът с Вердаско е незабравимо изживяване

Лазаров: Мачът с Вердаско е незабравимо преживяване
"Страхотно е, просто да загреем дружно, да ни хвърлят чоп дружно, просто тези неща не се купуват с пари. Просто е незабравимо. Треперех на безусловно всеки един сервис, дори се изненадах, че относително малко двойни неточности направих днес", показа българският тенисист Александър Лазаров, откакто се изправи против един от идолите си Фернандо Вердаско в първия кръг на София Оупън, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Лазаров се показа ужасно от началото на конкуренцията, като завоюва два мача в квалификациите, с цел да стигне до главната скица и там да играе против един от най-обичаните тенисисти в Тура. Вердаско показва класа и завоюва с 6-2, 6-1, с цел да се класира за втория кръг на конкуренцията. "Не беше доста тежък мача, взех три гейма, които мисля, че бяха задоволителни. Много ми пристигна напрежението най-после, не съм спал последните няколко дни и в този момент сега чувствам умората, когато се отпуснах. Надявам се да употребявам това като трамплин в бъдеще и да стане нещо. Миналата година по това време ми беше доста мъчно, мислех и да завършвам да играя, обаче съумях по някакъв метод да се събера, да продължа да упражнявам и в този момент разбирам, че си заслужава. Дядо ми е бил тенисист, татко ми е бил тенисист, желая и аз да направя като тях нещо значимо. Първия мач, който съм гледал, е на татко ми за Купа Дейвис, по тази причина играя и за България. Роден съм в Съединени американски щати, само че тъй като те са играли за България, тук ми харесва, тук съм израснал", разяснява Лазаров след дуела.

"Снощи до четири и половина сутринта гледах мачове на Вердаско, пробвах се по някакъв метод да си изградя тактичност, тактика, само че както видяхте, че не стана. Страхотно е, просто да загреем дружно, да ни хвърлят чоп дружно, просто тези неща не се купуват с пари. Просто е незабравимо. Треперех на безусловно всеки един сервис, дори се изненадах, че относително малко двойни неточности направих през днешния ден, спрямо предходните мачове. Сега разбирам какво им е на другите тенисисти, когато се изправят против някой, който има победи над Надал, над Джокович. Респектът е огромно нещо", добави той.

"Преди да вземам участие тук, имах проекти да отида в Хърватия да играя Фючърси, обаче не чаках, че ще печеля няколко мача и ще вляза в ранглистата на АТР. Сега малко се трансформират нещата, ще се опитам да изиграя някой Чалънджър, в случай че съумея да вляза и до края на годината мисля, че първите 400 ще бъде добре. Сега съм към 480. Поставям си дребни и постижими цели, с цел да не бъда отчаян, в случай че не стане в края на годината", сподели още 21-годишният Лазаров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР