Лайткойн (LTC) придоби популярност като криптовалута за онлайн пазаруване, тъй

...
Лайткойн (LTC) придоби популярност като криптовалута за онлайн пазаруване, тъй
Коментари Харесай

Кои са най-често използваните криптовалути за онлайн пазаруване и защо?

Лайткойн (LTC) закупи известност като криптовалута за онлайн извършване на покупки, защото цифрови активи се постановат от ден на ден в бранша на електронната търговия.

Неотдавнашно изследване на CoinGate – процесор за криптоплащания – сподели, че Лайткойн е четвъртата най-често употребена криптовалута за онлайн извършване на покупки през 2022 година като на нея се падат 9.5% от всички заплащания с криптовалути, обработени от CoinGate.

Биткойн , USDT и Етериум са на първите 3 места. Броят на заплащанията в LTC, осъществени през 2022 година, се е нараснал с над 6% по отношение на миналата година, като януари 2022 година е бил месецът с максимален брой заплащания посредством актива.

CoinGate изяснява високото класиране на LTC с неговата мрежова скорост и ниските такси за транзакции.

Средната цена на транзакция сега е $0.0070, което е уместно за дребни и огромни заплащания. Лайткойн е и по-бърз от Биткойн, като добивът на блок от транзакции лишава единствено 2.5 минути спрямо 10 минути при Биткойн.

Докладът на CoinGate дава информация и за цената на транзакциите, осъществени с Лайткойн. Най-голямата досегашна транзакция в CoinGate е била на стойност €20,641 или 312.89 LTC по това време, до момента в който най-малката транзакция е била 0.0009 LTC.


 


Според предходно изследване на CoinGate през 2022 година размерът на крипто заплащанията в електронната търговия се е нараснал с над 60%.

Лайткойн постоянно е описван като по-лека версия на Биткойн и сега е в центъра на вниманието в крипто пространството, имайки поради идния халвинг. Към момента на писане на публикацията LTC се търгува на цена от към $97.71.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР