Лавров заминава на официално посещение в ТурцияМинистърът на външните работи

...
Лавров заминава на официално посещение в ТурцияМинистърът на външните работи
Коментари Харесай

Лавров заминава на официално посещение в Турция

Лавров отпътува на публично посещаване в Турция
Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров отпътува през днешния ден за Анкара, където на 14 август ще се срещне с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу, както и ще организира работно заседание с посланиците и непрекъснатите представители на Турция в интернационалните организации.

Външните министри ще обсъдят съдействието за разплитане на спора в Сирия, като и задълбочаването на икономическите връзки сред двете страни. Последното е от особена значимост на фона на разгарящата се комерсиална война сред Вашингтон и Анкара.

С приоритет ще бъдат разисквани огромните двустранни планове — газопровода „ Турски поток “ и АЕЦ „ Аккую “.

Преговорите сред Лавров и Чавушоглу се организират на фона на следващите наказания против Иран, Русия и Туриця. На 7 август Съединените щати възвърнаха глобите против Техеран, които бяха анулирани през 2015 година вследствие на Съвместния изчерпателен проект за деяние и ограничаващи ограничения, с който се ограничаваше нуклеарната стратегия на Ислямската република.

На 8 август Вашингтон разгласи, че постанова нови наказания и против Русия. Формалният мотив беше обвиняването в потребление на химическо оръжие в Солсбъри, Англия, против някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал. От Белия дом заплашват Москва, че ще забранят полети на „ Аерофлот “ към Съединени американски щати и даже ще намалят нивото на дипломатическите връзки.

Само два дни по-късно, Доналд Тръмп разгласи, че вкарва наказателни мита на вноса на стомана и алуминий от Турция, което провокира нов спад на турската лира до исторически най-малко.

Турският държавен глава Реджеб Таип Ердоган съобщи, че страната му няма да се поддаде на заканите от страна на Съединени американски щати и изрази страдание, че Вашингтон обръща тил на своя стратегически сътрудник и съдружник в НАТО.

В публикация, оповестена във вестник „ Ню Йорк таймс “ Ердоган предизвести, че едностранните дейности на Съединени американски щати могат да принудят Турция да търси нови другари и съдружници. /РИА „ Новости “ и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР