Лъвовете на моста над Владайската река в София са символ

...
Лъвовете на моста над Владайската река в София са символ
Коментари Харесай

Жив по чудо: Мъж с половин череп се нуждае от помощ, за да оцелее

Лъвовете на моста над Владайската река в София са знак на обесените книжари и тяхната борба за свободата ни. Днес скулптурите не престават да пазят духа на неотстъпчивост – някои живеят тук за малко - по пътя си към Европа, а други – печелят време за живот. Като Георги.

24-годишният мъж е по знамение жив. Това споделят лекарите на единствените близки хора в живота му – приятелите му от детството, които се грижат за него. Георги през днешния ден живее с половин череп. Губи част от костната обвивка на мозъка си след тежък побой. 20 дни е в кома, само че оцелява след животоспасяваща интервенция.

„ Нападнаха ме на 1 против 2 – пристигна ужким мой другар и стартира да ме постанова. Бяхме се събрали с другари, а той пристигна с предпоставката, че съм го нападнал с обиди. А аз не съм подобен да наскърбявам хората без причина, даже и да имам – не ми е работа… Последното нещо, което помня е по какъв начин го виждам зад мен по какъв начин ме налага”, спомня си Георги.

Като дете губи татко си, а майка му е в неопределеност. Нападателят е 46-годишен мъж. След като изпада в безсъзнание, той няколко пъти буди Георги и продължава да го бие. За момчето без половин череп в този момент се грижат приятелите му Габриеле и Лидия.

„ Когато се разсъни, ме разплака когато ме видя зад вратата – допускам, че не е очаквал въобще, че някой ще отиде.Знаех, че би трябвало да стисна зъби, тъй като в случай че ни види обезверени - единствените хора, които сме към него - по какъв начин ще го караме да се бори?”, споделя Лидия. А Габриеле добавя „ Бях признателна на Бог, че е жив и е оживял, лекарите ми споделиха, че е можело повече от година да не се разсъни от комата, в която е бил - никакви очаквания като цяло”.

Въпреки интервенциите - Георги в този момент има съвсем постоянно главоболие - даже когато лежи. Забранено му е да се движи, а с цел да оцелее са му нужни...2000 лв. - за импланти, които да запълнят дупката в черепа му и по този начин да бъде защитен мозъкът. От болница " Пирогов " отхвърлиха да опишат за животоспасяващата терапия, а от Прокуратурата оповестиха, че нападателят е притеглен под наказателна отговорност.

За младия мъж дните са сложни – освен поради епидемията от ковид. „ Предателство…близък човек, на който съм му имал доверие - без да се тормозя, че ще ми забие нож, само че най-после се оказа, че тъкмо това направи”. Той обаче въпреки всичко има вяра, че ще оздравее изцяло и ще продължава да търси своето място в света.

Вижте цялата история във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР