Лавинообразното търсене на медицински препарати и изделия в борбата с

...
Лавинообразното търсене на медицински препарати и изделия в борбата с
Коментари Харесай

ООН предупреждава: Расте броят на фалшивите медицински изделия

Лавинообразното търсене на медицински препарати и произведения в битката с пандемията от ковид докара до разпространяването на некачествени и подправени артикули – медицински маски, халати, съоръжение, комплекти за диагностика, разнообразни вещества и даже хлорохин.
Предупреждението се съдържа в проучването „ Незаконната търговия с медицински произведения в изискванията на COVID-19 като опасност за опазването на здравето “, направено от Управлението на Организация на обединените нации за битка с опиатите и престъпността.
Докладът е разкрил дефекти в нормативно-правната база, ориентирана към предотвратяването на производството и търговията с подправени медикаменти. Организираните незаконни групи са се възползвали от неувереността на хората в изискванията на пандемията и са компенсирали дефицита на медицински препарати с стартирането на некачествена и подправена продукция. Това съставлява опасност за опазването на здравето, тъй като потреблението на подправени препарати и средства за отбрана, може да докара до погрешно лекуване и да спомага за развиване на устойчивостта на вируса към медикаментите, предизвестяват специалистите на международната организация, отбелязва БГНЕС.
От Организация на обединените нации обръщат внимание на това, че активността на незаконните групи спомага за разпространяване на вируса. Експертите не изключват, че нарушителите ще се насочат и към противозаконната търговия с ваксини, когато те бъдат основани. Продължават също по този начин хакерските атаки против сериозно значимата инфраструктура, обвързвана с битката против пандемията, под формата на шикалкавене в интернет във връзка с здравните органи. 
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР