Лавинна опасност се наблюдава в района над Банско. В алпийския

...
Лавинна опасност се наблюдава в района над Банско. В алпийския
Коментари Харесай

Предупреждение: Лавинна опасност в района над Банско

Лавинна заплаха се следи в региона над Банско. В алпийския пояс предизвестието е за лавинна заплаха от трета степен - забележителна. В временен и горски пояс тя е умерена. Това демонстрира информацията на Avalanche Bulgaria към 8.30 часа в петък заран.
Температурите през нощта са паднали още и през днешния ден на 2220 метра надморска височина е минус 10 градуса. Освен това през нощта данните от метеостанциите демонстрират, че е духал сдържан вятър от северозапад.
 Детето, считано за убито от лавина, е оживяло Детето, считано за убито от лавина, е оживяло
Момиче, за което се смяташе, че е починало при рухването на лавина в региона на Мурманск, е живо. Тя е в тежко положение, оповестява Минис...
Като лавинна интензивност през вчерашния ден се наблюдаваше единствено Нямаме информация за снежни дъски, показват от Avalanche Bulgaria на Facebook страницата си и прибавя: От последното ни премерване преди 24 часа новият сняг на полигона на 2220 м н.в. е 7 см и общо акумулацията за бурята е 16 см.
За какво да внимаваме - за дъска от навят сняг и дъска от новия сняг.
Остава казусът с навявките, изключително в алпийския пояс, където до момента видимостта не позволяваше да създадем наблюдения. Снегонавяването от оня ден бе от юг-запад, а от тази нощ е от северозапад. Очакваме разнообразни акумулации на всички изложби. изключително в старторвите зони на лавини.
Проблемът за дъска от новия сняг е широкоразпространен в алпийския пояс, където акумулациите от новия сняг са сред 20-30 см. Остава като проблем и през днешния ден, защото облачността се е раздигнала и мощното априлско слънце ще стартира да навлажнява снежната завивка, изключително на източни и южни скатове.
 Лавина затвори Петрохан Лавина затвори " Петрохан "
Временно е лимитирано придвижването през прохода " Петрохан ", оповестява БТВ. Причината е срутване на снежна маса. Ограничения има и на други...
Изтичания от изсъхнал сняг през днешния ден на всички изложби и стръмни скатове са сигурни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР