Лавина в швейцарския кантон Ури, заснета във вторник Наводнения, придошли

...
Лавина в швейцарския кантон Ури, заснета във вторник Наводнения, придошли
Коментари Харесай

Наводнения и риск от лавини в Западна Европа


Лавина в швейцарския кантон Ури, снимана във вторник

Наводнения, придошли реки, значителни снеговалежи, риск от лавини и откъснати от света обитаеми места имаше през днешния ден в няколко страни от Западна Европа, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

На места във Франция има наводнени полета и къщи. Тридесет департамента в страната са под оранжева паника поради неприятното време и наводненията. Оранжев код значи хората да внимават поради рискови естествени явления.

В Париж река Сена преля по крайбрежията и се чака оптималното й равнище да бъде регистрирано в петък. Очаква се то да доближи пика от 6,10 метра, регистриран през юни 2016 година Тогава специалистите споделиха, че това е било най-високото равнище на реката в Париж от 30 години насам.

Заради предстоящото в този момент повишаване на водите на Сена бяха закрити няколко станции на влака, свързващ центъра с предградията и преминаващ около крайбрежията на реката.

В град Сошо поради повишаване на водното равнище бе затворен автомобилният цех на Пе Ес А /PSA/ и 1800 служащи се озоваха в насилствен отпуск.

Южно от Страсбург бяха взети ограничения за преодоляване на покачването на водите на река Рейн.

На немска територия тъкмо против Страсбург, равнището на реката през днешния ден доближи 4,73 метра.

Във френските Алпи има значителни превалявания, съчетани с топенето на падналия към този момент сняг на някои места. Поради риск от наводнения в доста общини учебните заведения останаха затворени. В Шамони в подножието на Монблан през вчерашния ден имаше оптимален риск от лавини и хората бяха призовани да не напущат домовете си. Днес ситуацията се възстановява.

Около 75 туристи и служащи бяха евакуирани от четиризвезден планински хотел в Северна Италия покрай границата с Австрия след лавина, паднала през нощта, съобщи Асошиейтед прес. Заедно с гостите и личния състав на хотел " Лантаухерер хоф ", намиращ се на височина 1870 метра и на към 100 километра северозападно от италианския град Болцано, бяха евакуирани и локални поданици.

Италианските управляващи оповестиха риск от пета степен за лавини в долината Веноста, което значи доста висока заплаха. Около 10 000 туристи са изцяло изолирани поради снежната обсада в прилежащия град Тироло.

В Швейцария значителни снеговалежи затрудниха идването на участниците в Световния стопански конгрес в Давос, почнал през днешния ден. Курортите Цермат, Андермат и Зас-Фе пък са откъснати от външния свят болести риск от лавини.

В австрийската провинция Тирол пък учебните заведения останаха през днешния ден затворени в някои села, откъснати от света поради изобилния снеговалеж.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР