Лавина в района на "Св. Пантелеймон" е затворила снощи пътя

...
Лавина в района на "Св. Пантелеймон" е затворила снощи пътя
Коментари Харесай

Лавина затвори пътя Пампорово-Смолян и блокира линейка

Лавина в региона на "Св. Пантелеймон " е затворила нощес пътя Пампорово-Смолян. В региона е била блокирана кола за спешна помощ с болен, която пътувала от Чепеларе. Пътната артерия е била пробита в границите на половин час и придвижването е било възобновено, като реаномобилът е съумял да стигне до болничното заведение, без да има съдбовни последствия.

„ Паднала е снежна маса от към 100 кубични метра, което не е била по никакъв начин малко. Това се случва нощес малко след 1.00 часа, в миг в който тъкмо преди минути е предходна почистващата техника. Сигналът е получен на тел. 112 и незабавно машините са обърнали посоката и са се захванали с разчистването “, разяснява зам.-областният шеф на Смолян Адриан Петров, представен от Дарик радио.

„ Няма откъснати села и такива без ток, както и бедстващи хора “, заяви регионалният шеф на Смолян Недялко Славов. Новата снежна завивка в региона от нощес е сред 10 и 20 см. Снегът в Пампорово към този момент надвишава 120 см, като единствено нощес са наваляли нови 20 см, а температурата в курорта сега е към минус 7 градуса, по данни на Планинската избавителна работа.

Има въведени ограничавания за товарни коли над 12 тона, които не би трябвало да са с ремаркета и полуремаркета по проходите „ Рожен “ и „ Печинско “, както и по пътя Девин- Михалково. Движението в Смолян също е съществено затруднено, изключително по дребните и стръмни улици, което много изнервя водачите от ранни зори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР