Лавина от гняв се стоварва срещу шефа на Съюза на

...
Лавина от гняв се стоварва срещу шефа на Съюза на
Коментари Харесай

Лавина от гняв срещу Калпакчиев заради Полфрийман

Лавина от яд се стоварва против шефа на Съюза на съдиите в България Калин Калпакчиев. Като ръководител на тричленния състав на Апелативен съд София той и пусна на независимост килъра Джок Полфрийман съвсем 7 години предварително.

Като правист няма по какъв начин да разясня претекстовете на съда да освободи Джок Пол Фрийман. Като жител считам, че Калин Калпакчиев дължи отговор на околните на убитото момче да обясни доста добре какви са били претекстовете му.
 
" Нормалната процедура е когато остават 2-3 години, тогава да се вземат такива решения. Хората са възмутени, а околните на убитото момче чакат претекстовете. Какво ще каже господин Калпакчиев за заявките на Пол Фрийман, че българският съд е подкупен? " попита Ципов.

Съдът ни се подигра. Тримата съдии - този Калпакчиев и двете съдийки, ще носят върху себе си един духовен срам. Едно единствено не им поисквам - да преживеят същото, което преживяхме със брачната половинка ми и приятелите на сина ми, избухна Христо Монов, бащата на убития от Полфрийман студент Андрей Монов в центъра на София през 2007 година

Най-лесно, най-тактично или най-дипломатично е да кажа, че решенията на съда не се разясняват. В съответния случай обаче ще кажа, че всеки би трябвало да носи отговорност за това, което прави. Ако кажа още нещо, то ще е крещящо пренебрежение към съответния правосъден състав, разяснява основният прокурор Сотир Цацаров.

Като министър председател не мога да си разреша да разясня решение на български съд. Всички знаем какъв е отговорът, само че аз не мога да си разреша да го кажа, съобщи и министър председателят.

Подигравка, срам, грозно решение на българския съд, скочи и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. „ Като правист би трябвало да кажа, че решенията на съда не се разясняват. Но като човек и като политик споделям, че това е насмешка с жертвите, с техните фамилии, с тъгата на тези хора, с възприятието за правдивост и за отмъщение на нарушители, убийци, изнасилвачи, в тази ситуация става въпрос за ликвидиране ", разяснява тя. И прикани останалите партии по-бързо да спрат правното безумство, което разрешава съглашение и понижаване на присъдата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР