Laver CupОтбор на Европа – Отбор на Света 3-2Матео Беретини

...
Laver CupОтбор на Европа – Отбор на Света 3-2Матео Беретини
Коментари Харесай

Беретини върна преднината на Европа с триумф над Оже-Алиасим


Laver Cup

Отбор на Европа – Отбор на Света 3-2

Матео Беретини – Феликс Оже-Алиасим 7-6(11), 4-6, 10-7

Матео Беретини записа надвит дебют в тазгодишното издание на Laver Cup откакто надви над Феликс Оже-Алиасим в трисетово шоу, което би могло да бъде несъмнено като мача на шампионата до този миг. Така италианецът върна преднината на тима на Европа и резултатът в конкуренцията към този момент е 3-2 в интерес на Стария континент.

Единственият късмет за пробив в първия сет се откри пред Оже-Алиасим при 2-1, само че канадецът не съумя да се възползва от отличната опция. В последна сметка се стигна до тайбрек, който не бе предопределен за феновете със слаби нерви. Беретини пропусна три сетбола, преди неговият конкурент също да стигне до късмет за спечелването на сета, който обаче не бе оползотворен. Италианецът пропиля още две благоприятни условия да завърши откриващата част, само че продължи да слага Оже-Алиасим напрегнат и при идващия си сетбол не позволи неточност, надделявайки със 7-6(11).

Силните минути за италианеца продължиха и той поведе във втория сет след сервис гейм на нула. Оже-Алиасим обаче осъществя единствения пробив в мача и направи резултата 3-1 в своя изгода. Беретини опита да промени развоя на сета, само че международният №13 продължи да бъде доста стабилен на сервис и изравни резултата в мача след 6-4.

В решаващия тайбрек Беретини записа два мини-брейка и съумя да натрупа удобен задатък от 7-2. Мачът изглеждаше решен, само че Оже-Алиасим бе решен да се бори до дъно и съумя да редуцира пасива си до единствено една точка при 8-7. Сервисът на Беретини обаче го измъкна от комплицираната обстановка и миналогодишният финалист от Уимбълдън победи със 7-6(11), 4-6, 10-7 след 2 часа и 17 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР