Лъвчетата Терез и Масуд няма да заминат за спасителен център

...
Лъвчетата Терез и Масуд няма да заминат за спасителен център
Коментари Харесай

Лъвчетата Терез и Масуд няма да заминат за спасителен център в Холандия


Лъвчетата Терез и Масуд няма да заминат за избавителен център в Холандия. Животните би трябвало да бъдат трансферирани в Пазарджик - това взеха решение общинските съветници в Разград.
След като регионалният шеф на Разград върна решението на общинските съветници лъвчетата да заминат за Пазарджик, поради неналичието на документи за благосъстоятелност, кметството се снабди с нужните свидетелства и решението бе прегласувано с 21 гласа "за ". Към него бе допълнено, че се дава позволение на фондация "Четири лапи " да закара 3 от възрастните лъвове в Холандия.
„ Ако тя не ги желае може би би трябвало да се посочат аргументите за какво, за какво се желаят единствено дребните лъвчета”, разяснява Валентин Василев - кмет на община Разград пред БТВ.
От 5 месеца Терез и Масуд са в София, откакто бяха избавени от зоокъта в Разград. Преди 3 месеца кметът на Валентин Василев подписа съглашение с интернационалната организация "Четири лапи " да оказват помощ за намирането на нов дом на общо 5 лъва, тъй като в Разград нямат условия за тях. Малко по-късно обаче кметът на Пазарджик изиска дребните да отидат в градския зоопарк.
На митинг в отбрана на лъвчетата в София преди месец екоминистърът даде обещание, че животните въпреки всичко ще заминат за Холандия, тъй като в България няма подобаващи условия за тях. Във вторник се готви нов митинг с искане Терез и Масуд да заминат за Холандия.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР