Лъвчетата, спасени от зоокъта в Разград и настанени в столична

...
Лъвчетата, спасени от зоокъта в Разград и настанени в столична
Коментари Харесай

Спасените лъвчета отиват в Пазарджик, вместо в спасителен център в Холандия

Лъвчетата, избавени от зоокъта в Разград и настанени в столична ветеринарна клиника, може още веднъж да бъдат върнати в зоопарк.

Организация " Четири лапи " е осигурила място за тях в избавителен център в Холандия, само че кметът на Разград желае да ги подари на зоологическата градина в Пазарджик.

Преди 3 месеца организация " Дивите животни " избави Терез и Масуд от неприятните условия в Разград.

„ Те даже не се изхождат към момента сами, хранят се, изхождат се, изваряват се шишета. Вече и месо се подготвя, изобщо грижата е непрекъсната, нон стоп, нямаме почивка”, сподели Любомила Кривошиева от " Дивите животни ".

Стотици донори от България и чужбина помогнаха за храна, хигиенични материали и играчки за лъвчетата.



Екоинспекцията разпореди животните да не се връщат в Разград, а кметът на града се споразумя с " Четири лапи " те да открият уместно място за тях. Колегата му от Пазарджик обаче ги изискал.

„ Кмет на община – сътрудник, пуска писмо, с което изявява предпочитание да придобият лъвчета благосъстоятелност на община Разград, аз не виждам някъде проблем”, сподели кметът на Разград доктор Валентин Василев.

„ Това е нечия волност просто и след 3 месеца, когато към този момент ще са по-едрички, по-големи и няма да са към този момент толкоз забавни, ще ги забутат в някоя клетка на доизживяване”, счита Явор Гечев от Фондация " Четири лапи”.

От зоопарка в Пазарджик споделиха, че нямат подготвеност да одобряват лъвчетата – занапред трябвало да се построява клетка. Разградският общински съвет ще взема решение ориста им идната седмица.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР