Лауреати от редица музикални, танцови и театрални конкурси ще излязат

...
Лауреати от редица музикални, танцови и театрални конкурси ще излязат
Коментари Харесай

Лауреати от музикални, танцови и театрални конкурси събира на една сцена вестник на варненски ученици

 Лауреати от редица музикални, танцови и театрални състезания ще излязат на една сцена в Арт салона на Радио Варна на 11 февруари т.г. Поводът е отбелязването на първия рожден ден на вестник " НахОДКи “, който е гратис от време на време издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс. Гостите на тържеството ще чуят осъществявания на деца от другите школи на извънучилищната просветителна институция. Програмата включва осъществявания на Театрално учебно заведение " Палечко “, ДВА " Сребърни звънчета “ и ВА " Звездни струни “. Балет " Вива денс “ също ще изненадат прелестно публиката, дават обещание рождениците, които към този момент са поръчали и огромна празнична торта.

Точно преди една година във Варна се роди нов вестник. Той се списва от възпитаници от Литературен клуб и юношески медиен център " Касталия “ при ОДК. Редколегията към този момент има зад тила си 6 броя. В четирите страници на вестника място намират както наболели тематики, касаещи младежите, по този начин и доста информация, обвързвана с образованието, културата, модата и спорта. Вестник " НахОДКи “ издаде и специфичен брой, в който бяха включени произведения на учениците-победители в детския книжовен конкурс " Големи и дребни фамилни истории “ от третото издание на Международния книжовен фестивал " Варна Лит “. През 2019 година се организира и първото издание на училищен шахматен шампионат за премиите на ученическата медия, в който се включиха възпитаници от 15 варненски учебни заведения.

Вестник " НахОДКи “ има и своите първи национални призове. Той бе отличен с I място в VII Национален училищен журналистически конкурс " Григор Попов “ в Разград. Редколегията бе измежду наградените и в I Национален конкурс за ученическа публицистика " Гео Милев “ в Русе.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР