Лаура Мюър вярва, че може да стане първата британска атлетка

...
Лаура Мюър вярва, че може да стане първата британска атлетка
Коментари Харесай

Мюър вярва, че може да спечели световната титла на 1500 метра в Доха

Лаура Мюър има вяра, че може да стане първата английска атлетка със международна купа на 1500 метра при дамите, откакто направи мощно тичане на Диамантената лига в Рим. Шотландката реализира най-бързото си време за последните три години още при втората си поява на пистата този сезон. В Рим тя беше изпреварена само от международната рекордьорка Гензебе Дибаба. Мюър реализира резултат от 3:56.73 минути и беше покрай това да победи Дибаба.

“Толкова съм щастлива да реализира подобен резултат по това време на годината. Но знам, че мога да бъда по-бърза. Все още не съм там, където желая да бъда в тренировките”, показа 26-годишната Мюър.

Треньорът на Мюър Анди Йънг също е на мнение, че състезателката му може да завоюва международната купа в Доха: “Мисля, че тя счита, че може да завоюва златото в Доха и знам, че тя мисли, че може да бяга по-бързо.”

Следващото съревнование на Мюър ще е на 800 метра в Париж във вторник. Това ще е първата й поява на френска земя от 2016 година, когато сложи връх на Англия от 3:55.22 минути.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР