Лаура Кьовеши оцени високо работата на МВР до момента и

...
Лаура Кьовеши оцени високо работата на МВР до момента и
Коментари Харесай

Кьовеши оцени високо работата на Рашков в МВР досега

Лаура Кьовеши оцени високо работата на Министерство на вътрешните работи досега и изрази очакване за още по-активно непосредствено докладване на случаи на съществени злоупотреби със средства на Европейския съюз. Беше изразена подготвеност да продължи партньорското съдействие сред Министерство на вътрешните работи и Европейската прокуратура.
Това оповестяват от Министерството на вътрешните работи откакто министър Бойко Рашков и Лаура Кьовеши организираха работна среща. За разлика от лаконичното известие, след срещата на европейския основен прокурор с българския основен прокурор, от силовото ведомство са малко по-подробни.

Кьовеши и Рашков разискали дейностите на българската страна за основаване на екип от проверяващи чиновници в Министерство на вътрешните работи , които да работят по каузи на Европейската прокуратура.

Става ясно още, че по време на диалозите е дадена висока оценка на българските делегирани прокурори, с които се реализира дейно взаимоотношение.

От българска страна са показани неотдавна признатите правила, с които се регламентира съдействието сред Министерство на вътрешните работи и Европейската прокуратура, както и стартиралата законодателна самодейност във връзка с профилираните съд и прокуратура.

„ Очакванията са те да усъвършенстват процеса на следствие на случаи на проведена престъпност “, пишат още от Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР