Лаура Кьовеши е одобрена за главен прокурор на Европейския съюз

...
Лаура Кьовеши е одобрена за главен прокурор на Европейския съюз
Коментари Харесай

Съветът на ЕС одобри кандидатурата на Кьовеши за европейски главен прокурор

Лаура Кьовеши е утвърдена за основен прокурор на Европейския съюз от Комитета на непрекъснатите представители към Съвета на Европейски Съюз. Тя беше единственият претендент за поста. Преди това Кьовеши ръководеше антикорупционната прокуратурата на Румъния.


Пред БНР представителят на финландското председателство Марко Руонала съобщи:

„ При формалното гласоподаване се удостовери, че има задоволително болшинство в поддръжка на госпожа Кьовеши. Ще има публично гласоподаване в Съвета, откакто Европейският парламент и Съветът се спогодят по въпроса “.

Eвродепутатът от групата на „ Зелените/Европейски свободен алианс “ Саския Брикмон, докладчик в сянка по досието, напомни, че ролята на европейския основен прокурор е основна в битката с измамите и с корупцията в Евросъюза и ще бъде укрепена от опита и решимостта на Кьовеши, която е постигнала значими резултати като шеф на ръководството за битка с корупцията в Румъния макар опитите на социалистическото държавно управление за интервенция в работата ѝ.

„ Днешното решение е реабилитация за Кьовеши и удар в лицето на румънското държавно управление, което я уволни и подложи на гонения “, декларира Брикмон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР