Лаура Кьовеши дава първата си пресконференция в качеството си на

...
Лаура Кьовеши дава първата си пресконференция в качеството си на
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши встъпва в длъжност като европейски главен прокурор

Лаура Кьовеши дава първата си конференция в качеството си на европейски основен прокурор. Дългата процедура по назначението на румънката беше финализирана през вчерашния ден, откакто Председателският съвет в Европейския парламент даде дефинитивно зелена светлина за Кьовеши.

 © БГНЕС
Мандатът на първия европейски основен прокурор ще бъде 7 години. Новосъздадената европейската прокуратура ще е основана в Люксембург и би трябвало да стартира работа до края на идната година.

Тя ще преследва закононарушения против европейския бюджет като злоупотреби, корупция или трансгранични измами с Данък добавена стойност на стойност над 10 милиона евро. Очаква се прокуратурата да играе основна роля и в битката против тероризма.

Сред 22-те страни-учредителки е и България, останалите пет еврочленки могат да се причислят, когато решат.

Повече детайлности очаквайте в идващите ни излъчвания.
 Европейска комисия приветства избирането на Лаура Кьовеши за европейски основен прокурор Европейска комисия приветства избирането на Лаура Кьовеши за европейски основен прокурор
Европейската комисия приветства постигнатото съглашение сред Европейския парламент и Европейския съвет да изберат Лаура Кьовеши за първия в история...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР