Лаура Кьовеши бе окончателно утвърдена днес за главен прокурор на

...
Лаура Кьовеши бе окончателно утвърдена днес за главен прокурор на
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши бе окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС

Лаура Кьовеши бе дефинитивно одобрена през днешния ден за основен прокурор на Европейски Съюз. Това стана с решение, за което заяви Европейският парламент. По-рано тази седмица своето решение одобри и Съветът на Европейски Съюз, отбелязва вестник " Сега ".
С днешното решение на ръководителите на политическите групи и на ръководителя на Екологичен потенциал стартира седемгодишният мандат на Кьовеши. Румънката ще бъде първият началник на прокуратурата на Европейски Съюз.
Очаква се прокуратурата на Европейски Съюз да стартира работа до края на идната година. Европейските прокурори ще проверяват закононарушения с бюджета на Европейски Съюз - измами, корупция, злоупотреби с Данък добавена стойност над 10 милиона евро.
При обособяването на прокуратурата на Европейски Съюз бе решено, че пълномощията на институцията може да бъдат разширявани за в бъдеще. Досега 22 страни от съюза вземат участие в европейската прокуратура, като не са се присъединили Англия, Швеция, Унгария, Полша, Ирландия и Дания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР