Лаура Кьовеши бе одобрена днес от Съвета на ЕС за

...
Лаура Кьовеши бе одобрена днес от Съвета на ЕС за
Коментари Харесай

Съветът на ЕС съгласен Кьовеши да е европейски главен прокурор

Лаура Кьовеши бе утвърдена през днешния ден от Съвета на Европейски Съюз за европейски основен прокурор. Новината оповестиха представители на групата на Зелените в Европейския парламент.

Говорител на Европейската комисия посочи, че с това процедурата не завършва. По неговите думи е явно, че има прогрес във възобновените договаряния сред Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент.

Кьовеши е единственият претендент за поста на този стадий от процедурата. Преди това тя беше началник на румънската антикорупционна прокуратура, напомня Българска телеграфна агенция.

Европейският парламент към този момент дефинира избора си за Кьовеши. С днешното решение на посланиците в Съвета на Европейски Съюз се обрисува единогласие сред институциите. Кьовеши може да бъде назначена след формалното оповестяване на края на междуинституционалните договаряния.

Главният прокурор на Европейски Съюз разполага единствено с един мандат от седем години. Първоначално Европейската прокуратура ще проверява закононарушения с бюджета на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР