Латвийският опит от приемането на еврото ще бъде представен на

...
Латвийският опит от приемането на еврото ще бъде представен на
Коментари Харесай

Представят латвийския опит от въвеждането на еврото на конференция в Рига

Латвийският опит от приемането на еврото ще бъде показан на конференция в Рига. Форумът „ Пет години с еврото ” ще бъде открит от премера на прибалтийската страна Марис Кучинскис и заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис.

България ще бъде показана от зам.-министъра на финансите Маринела Петрова, която директно дава отговор за процеса на присъединението ни към единната европейска валута.

Дали България ще се причисли тази година към валутно-обменния механизъм ERM II би трябвало да стане ясно през лятото - година, откакто получихме зелена светлина за подготовка. Членството в така наречен „ чакалня ” би трябвало да стане дружно с присъединението и към Европейския банков контрол - нещо, което е напълно ново изискване, сложено към този момент само пред България.

Прибалтийските страни - Естония, Литва и Латвия, които към този момент са част от еврозоната, постоянно се дават за образец, защото преди приемането на еврото и те са имали валутен ръб.

Рига вкарва единната валута през 2014-та година, когато министър председател е актуалният еврокомисар Валдис Домбровскис. В страната не се следи голямо повишаване на цените, само че въпреки всичко има инфлация, която специалистите дефинират като „ психическа ”. Реалният стопански резултат от закръглянето на цените е изконсумиран в границите на към половин година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР