Латвийският финансов регулатор разпореди на местната банка ABLV Bank да

...
Латвийският финансов регулатор разпореди на местната банка ABLV Bank да
Коментари Харесай

Спряха разплащанията на третата по големина латвийска банка

Латвийският финансов регулатор разпореди на локалната банка ABLV Bank да приключи разплащанията, по искане на Европейската централна банка (ЕЦБ), на фона на американските обвинявания в пране на пари и нарушение на глобите против Северна Корея, съобщи Асошиейтед прес.

ЕЦБ заяви през днешния ден, че Комисията за финансови и финансови пазари на Латвия е наложила възбрана по всички заплащания на ABLV Bank по финансовите й отговорности " до второ разпореждане.

Латвийската централна банка заяви настрана, че ще отпусне на ABLV Bank 97,5 милиона евро (121 милиона долара) вместо 480 милиона евро, които изиска ABLV Bank. Банката е третата по активи в страната.

Американското финансово министерство изиска предходната седмица наказания против ABLV Bank, обвинявайки я, че е разрешила на клиенти да вършат бизнес със Северна Корея, като високопоставени банкови чиновници са подкупвали латвийски длъжностни лица, с цел да прикриват тази активност, добавя Ройтерс.

Латвийското държавно управление имаше тази заран незабавно съвещание във връзка ABLV Bank, както и по отношение на задържания шеф на латвийската централна банка Илмар Римшевич в границите на антикорупционно следствие.

Латвийското държавно управление ускори натиска върху Римшевич, който е член и на управителния съвет на ЕЦБ, да подаде оставка.

Не мога да си показва, че шеф на латвийската централна банка, който е арестуван за такива съществени обвинявания, би могъл да работи, сподели министър председателят Марис Кучинскис, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР