Латвийските власти решиха да понижат нивото на дипломатическите отношения с

...
Латвийските власти решиха да понижат нивото на дипломатическите отношения с
Коментари Харесай

Латвия и Литва понижиха нивото на дипломатическите си отношения с Русия

Латвийските управляващи взеха решение да намалят равнището на дипломатическите връзки с Руси я. Това заяви в понеделник външният министър на Латвия Едгарс Ринкевичс, представен от ТАСС.

" Латвия ще намали равнището на дипломатическите връзки с Руската федерация ", написа той в " Туитър ", като посочи, че това решение е обвързвано с съветската инвазия в Украйна и че ще бъдат докладвани съответни решения на латвийските управляващи. " след привършване на вътрешните процедури ".

По-рано в понеделник литовските управляващи взеха решение също " да намалят статута на дипломатическата задача на Русия " . Руският дипломат във Вилнюс ще би трябвало да напусне Литва, а също по този начин, съгласно решението на държавното управление, съветското генерално консулство в Клайпеда ще бъде затворено.

Отговорът на Москва на решението на Латвия и Литва да понижат равнището на дипломатическите връзки с Русия няма да закъснее . Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.
 Европейска комисия приготвя нов пакет от наказания против Русия
Европейска комисия приготвя нов пакет от наказания против Русия

Не е изключено те да обгръщат и енергоносителите

На 18 март балтийските страни - Литва, Латвия и Естония, като на 29 март.

Полша също заяви, че поради хипотетичен шпионаж. Русия назова обвиняването безпричинно.

Балтийските страни оповестиха на 1 април, че.

Припомняме, че в последните седмици породи напрежение сред посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и българските управляващи и даже се заприказва за опцията тя да бъде експулсирана, откакто насочи поредност от остри изявления посредством " Facebook " страницата на посолството.

На 24 март България и министър председателят Кирил Петков съобщи, че чака Москва да направи същото, само че към този момент това не се случва. Именно такива опасения и по време на свое присъединяване по Българска национална телевизия.
 Няма да гоним Митрофанова, макар че се месила във вътрешните ни каузи
Няма да гоним Митрофанова, макар че се месила във вътрешните ни каузи

Допълнителна помощ за Украйна с изключение на филантропичната поддръжка не е обсъждана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР