Латвия заяви, че е спряла от ефир руската телевизия Ар

...
Латвия заяви, че е спряла от ефир руската телевизия Ар
Коментари Харесай

Латвия забрани руска телевизия

Латвия съобщи, че е спряла от ефир съветската телевизия Ар Ти поради това, че популяризира "пропаганда " и е обвързвана с Дмитрий Кисельов, който е в лист със глобени от Европейския съюз лица, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Медийният регулатор на Латвия сподели, че следената от съветските управляващи телевизия се е опитвала да показа балтийската страна като провалена страна и че латвийските служби за сигурност са я определили като най-влиятелния агитационен канал на Русия в Западна Европа.

За пето следващо денонощие в Латвия не е регистриран нито един нов случай на ковид

Латвия е забранила седем канала на Ар Ти, които излъчват вести и настоящи излъчвания, тъй като са следени от Кисельов, който управлява съветската държавна осведомителна организация "Росия сегодня ", съобщи регулаторът.

Кисельов е включен от Европейски Съюз в лист със глобени лица поради хипотетичната си роля в поощряване на агитация в поддръжка на осъществената от Русия анексия на Кримския полуостров от Украйна през 2014 година

Латвия сподели, че ще уведоми медийните регулатори в останалите страни от Европейски Съюз за своето решение, и ги приканва също да спрат от ефир Ар Ти, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР