Латвия засилва мерките за сигурност в граничните с Русия и

...
Латвия засилва мерките за сигурност в граничните с Русия и
Коментари Харесай

Латвия укрепва границите си с Русия и Беларус

Латвия ускорява ограниченията за сигурност в граничните с Русия и Беларус административни територии в регионите на Лудза, Краслава, Аугсдаугава и Даугавпилс, разгласи на формалната си интернет страница латвийското държавно управление, представено от Укринформ.

" Заповедта е издадена, с цел да се обезпечи непристъпността на държавната граница и да се предотврати опасност за страната, като се имат поради прекомерно многото опити да се премине нелегално латвийско-беларуската граница ", се споделя в изказването.

Министерството на вътрешните работи на Латвия разясни, че Литва и Полша са получили информация за опити да се пресекат техните граници откъм Беларус.

По данни на латвийските управляващи, представени от Укринформ, от 11 август 2021 година 14 000 души са се пробвали да навлязат в територията на страната тук-там отвън граничните пунктове. В същото време от януари тази година 282-ма души, в това число 117 деца, са влезнали в Латвия по линия на филантропично подкрепяне.

През 2021 година се видя внезапно усилване на потока на мигранти, опитващи се незаконно да преминат през беларуската граница с Латвия, която в действителност е граница на Европейския съюз. Европейски Съюз упрекна за рецесията с мигрантите беларуските управляващи, потвърждавайки, че беларуските правоохранителни служби освен са се провалили в опита си да спрат противозаконните мигранти, само че и съзнателно са ги отвеждали до граничните региони.

Поради миграционната рецесия Литва и Латвия оповестиха изключително състояние в граничните с Беларус територии. Литва и Полша издигат спомагателни заграждения по границите си с Беларус. Това лято двете страни започнаха да укрепват граничната си линия с Беларус, откакто наемниците от съветската частна военна компания " Вагнер " се откриха там след късия си протест в края на юни, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР