Латвия е отворена за различни възможности за финансиране за засилване

...
Латвия е отворена за различни възможности за финансиране за засилване
Коментари Харесай

Латвия е готова за всякакъв вид финансиране на военния капацитет на ЕС

Латвия е отворена за разнообразни благоприятни условия за финансиране за усилване на военния потенциал на Европейския съюз в светлината на съветската инвазия в Украйна, сподели министър председателят Евика Силиня  на конференция в немската столица с канцлера Олаф Шолц.

" Латвия несъмнено ще бъде отворена за доста разнообразни благоприятни условия по какъв начин можем да я финансираме. Или ще бъде европейски бюджет, или ще бъдат някакви облигации или някакви гаранции, само че в действителност би трябвало да го създадем в този момент ", сподели тя, добавяйки, че Европа има да направи повече, с цел да се отбрани за мира.

Припомняме, че латвийският външен министър Кришианис Каринш прикани Англия да преразгледа въпроса за възобновяване на наборната военна работа и въвеждането на модел на " тотална защита ", като това би могло да помогне да се противодейства на съветската експанзия. Той съобщи това пред английския вестник " Сънди Телеграф ".

Според Каринш, Лондон би трябвало да обмисли опцията да последва образеца на Латвия, която, задължавайки всички физически здрави мъже да преминат 11-месечна военна работа.
 Британия мисли за превъоръжаване, с цел да не я изненада международна война
Британия мисли за превъоръжаване, с цел да не я изненада международна война

Да укрепи НАТО и да посрещне закани оттатък Русия и тероризма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР