Лацио прекъсна серията си от 15 поредни мача без победа

...
Лацио прекъсна серията си от 15 поредни мача без победа
Коментари Харесай

"Лацио" грабна Суперкупата на Италия след късна драма срещу "Ювентус"

" Лацио " прекъсна серията си от 15 следващи мача без победа над " Ювентус " и завоюва Суперкупата на Италия. Сблъсъкът сред първенеца и финалиста за Купата се трансформира в същински трилър с пет гола.

Римските " орли " поведоха с 2:0 след голове на Чиро Имобиле в 32-ата и 54-ата минута. Феновете на " бианкочелестите " към този момент ги виждаха като спечелили, прекъсвайки четиригодишната суша без трофей, когато Пауло Дибала изравни с точни изстрели в 85-ата и 90-ата минута.

Последната дума имаше " Лацио ", който завоюва с гол на резервата Алесандро Мургиа в 92-ата минута.

Трофеят е четвърти в конкуренцията след тези през 1998, 2000 и 2009 година Също по този начин е първи за треньора Симоне Индзаги. Като футболист, някогашният нападател завоюва общо шест оценки с " Лацио ".

 Симоне Индзаги беше повлечен на ръце от своите футболисти.
© Reuters

Симоне Индзаги беше повлечен на ръце от своите футболисти.

Хегемонът в последните години " Ювентус " излезе с всичко най-хубавото, като треньорът Алегри заложи на най-опитните си играчи, а новите попълнения Федерико Бернардески и Дъглас Коста останаха на пейката.

" Лацио ", който под управлението на Симоне Индзаги залага на колектива, а не на звездите още веднъж игра заедно и с доста огромно въодушевление.

Типично по италиански мачът беше изпълнен с много нерви и разправии сред играчите, които реферът Давие Маса мъчно удържаше.

В 32-ата минута " Лацио " откри с тъкмо изпълнена дузпа от Имобиле. Нападателят самичък си завоюва 11-метровия углавен удар, откакто беше повален от Джанлуиджи Буфон в пеналта.

Вратарят, който излезе за рекорден девети път в мач за Суперкупата на Италия, изравнявайки по този индикатор Деян Станкович, отгатна ъгъла на осъществяването, само че не можа да улови изстрела на Имобиле.

 Буфон отгатна ъгъла при дузпата на Имобиле, само че не съумя пъкъл избави изстрела му.
© Reuters

Буфон отгатна ъгъла при дузпата на Имобиле, само че не съумя пъкъл избави изстрела му.

Попадението на италианския нападател прекъсна и отрицателна серия от седем срещи за римските " орли " без гол против " Ювентус ".

След почивката задатъкът на " Лацио " набъбна на два гола, след ново тъкмо осъществяване на Имобиле. В 54-ата минута нападателят беше пропуснат от бранителите в бяло-черно и с глава засече центриране на Марко Пароло.

Изоставайки с две поапдения, Алегри хвърли всичко в офанзива и рискува оптимално. Той вкара на терена Дъглас Коста и Бернардески и " Ювентус " натиска противника си в наказателното му поле.

През целия мач отбраната пред Томас Стракоша се справяше ослепително, само че в заключителните пет минути капитулира.

В 85-ата минута Дибала извърши прелестно свободен удар и върна очакванията на първенците. В последните секунди на постоянното време " Ювентус " получи право да извърши и дузпа.

 Дибала се радва след втория си гол в мача.
© Reuters

Дибала се радва след втория си гол в мача.

Алекс Сандро беше повален в наказателното поле от Адам Марушич, а Дибала беше прецизен от бялата точка – 2:2.

" Бианконерите " като че ли не помниха, че мачът не свършва, а има още няколко минути от добавеното време и безусловно " заспаха " в отбрана.

В 92-ата минута резервата Джордан Лукаку нахлу мощно в наказателното поле и извади топката за различен състезател, влезнал от пейката Алесандро Мургиа, който я заби в мрежата – 2:3.

 Героите Алесандро Мургиа и Чиро Имобиле се радват пред почитателите на
© Reuters

Героите Алесандро Мургиа и Чиро Имобиле се радват пред почитателите на " Лацио ".

Халфът, осъществя с първото си допиране в наказателното поле на противника.

Спечелването на Суперкупата разреши на " Лацио " да вземе първи трофей от 2013 година, когато победи с Купата на страната. Римските " орли " се реваншираха и за двете си загуби в мачовете за Суперкупата против " Ювентус " през 2013 и 2015 година

За " бианконерите " това е второ следващо проваляне за това отличие, откакто през предишния декември изгубиха от " Милан " в Доха.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР