Лацио постигна престижна победа, след като надигра с минималното Рома

...
Лацио постигна престижна победа, след като надигра с минималното Рома
Коментари Харесай

Лацио излъга Рома и ликува в Дерби дела Капитале

Лацио реализира влиятелна победа, откакто надигра с минималното Рома в огромното столично дерби в Серия А - Дерби каузи Капитале. Единственото и поедно попадение реализира  Фелипе Андерсон  в 29-ата минута. 

/ /

Символичните домакини започнаха по-добре срещата, като още във втората минута Тами Ейбрахам стреля тъкмо пред наказателното поле, само че едва и право във вратаря.

Три минути по-късно хубава композиция сред Лоренцо Пелегрини и Николо Дзаниоло приключи с удар на последния, който обаче мина около лявата греда на Иван Проведел.

Последва обаче много спокоен интервал от време, в които нямаше положения пред нито една от двете порти.

И от нищото Лацио стигна до преднина в резултата с първата си голова опция в мача. Тя пристигна след груба неточност на Рожер Ибанйес. Педро лиши топката от бразилеца в наказателното поле на „ джалоросите “, след което подаде за Фелипе Андерсон, който осъществя за 0:1.

Пет минути по-късно Рома отговори с рисков удар на Дзаниоло, който обаче рикошира и се отби от напречната гредата, а секунди по-късно Иван Проведел улови топката след удар на Лоренцо Пелегрини.

В 39-ата минута капитанът на „ вълците “ още веднъж опитва удар, само че този път неопределено.

Behind at the break.
— AS Roma English (@ASRomaEN)
На почивката Жозе Моуриньо пусна в игра Зеки Челик на мястото на Джанлука Манчини.

Седем минути след старта на втората част Крис Смолинг засече с глава центриране от корнер на далечната греда, само че в навън. 

В идващите минути темпото на игра спадна, а чак в 72-ата голмайсторът Андерсон се опита да се разпише за повторно, само че вратарят Руи Патрисио избави далечния му изстрел.

Малко по-късно резервата Стефан Ел Шаарауи се опита да си завоюва дузпа, само че основният арбитър Даниеле Орсато не видя причина да свири углавен удар.

Три минути преди края на постоянното време напрежението взе връх и играчите на двата тима се сдърпаха до тъчлинията, откакто резервата на „ бианкочелестите “ Щефан Раду взе топката и не искаше да я даде на противниковия тим. Всичко приключи с жълти картони за него и вратаря на „ вълците “ Руи Патрисио.

До края на осемминутното продължение не се случи нищо по-интересно на терена и по този начин Лацио завоюва борбата за Рим.

FT |

Серия А, 13-и кръг

0:1 Фелипе Андерсон 29'

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР